Antena 3 CNN Externe SUA. Un pensionar a supravieţuit după ce a rătăcit cinci zile prin deşert

SUA. Un pensionar a supravieţuit după ce a rătăcit cinci zile prin deşert

SUA. Un pensionar a supravieţuit după ce a rătăcit cinci zile prin deşert
Sursa foto: Foto: arizonablogging.net
15 Feb 2011   •   10:26

Un pensionar american, rătăcit cu maşina în deşertul din Arizona, a supravieţuit datorită... lichidului pentru spălarea parbrizului. Bărbatul a fost găsit după cinci zile şi cinci nopţi de căutări, epuizat, dar în viaţă.

Hank Morello, ajuns la venerabila vârstă de 84 de ani, este foarte popular în orăşelul său, unde toată lumea îi spune "bunicuţul Hank". Aşa că localnicii au intrat în alertă când Hank nu s-a mai întors acasă dintr-o plimbare cu maşina, prin deşert.

Se pare că a mers vreo 27 de kilometri pe un drum de pământ, până şi-a dat seama că a greşit şi a întors, dar acolo l-a lăsat maşina.

Rămas prizonierul deşertului, pensionarul nu şi-a pierdut nici sângele rece, nici încrederea că va fi salvat. S-a adăpostit în maşină, ferit de soarele arzător al zilei ca şi de gerul nopţii, şi a găsit o soluţie ingenioasă ca să nu moară de sete.

A luat o piatră, a deschis capota maşinii şi a spart rezervorul lichidului de spălat parbrizul, pe care l-a folosit, cu o batistă, ca să rămână mereu hidratat.

În căutarea lui Hank s-au mobilizat peste o sută de oameni. Iar după cinci zile, a fost găsit şi dus la spital, deşi se simţea destul de bine. Prietenii săi spun că au asistat la un miracol şi sunt convinşi, acum, că Hank ar scăpa nevătămat din orice aventură.

×
Subiecte în articol: SUA Arizona desert
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close