Antena 3 CNN Externe Ţara care a transformat oamenii în SCLAVI. Visurile a zeci de români au devenit coşmaruri

Ţara care a transformat oamenii în SCLAVI. Visurile a zeci de români au devenit coşmaruri

Ţara care a transformat oamenii în SCLAVI. Visurile a zeci de români au devenit coşmaruri
de O.P.    |    04 Noi 2013   •   06:09

 În spatele construcţiei stadioanelor ultramoderne şi a infrastructurii pentru Campionatul Mondial de Fotbal din 2022, se ascunde exploatarea inumană a mii de muncitori.

Paradisul care aduce MOARTEA. Povestea dramatică a SCLAVILOR care muncesc în Qatar pentru CM de Fotbal din 2022

Zeci de români plecaţi la muncă în Qatar au căzut victime abuzurilor angajatorilor.  Nu le-a fost respectat programul de lucru, banii au întârziat să apară şi cu greu se putea locui în casele în care erau cazaţi.

Cei care voiau să se întoarcă în România trebuiau să achite mai întâi banii pe care firma i-a cheltuit cu aducerea lor în ţară, altfel nu primeau paşapoartele.

Pentru câteva zeci de români din Buzău, visul unui câştig decent în Qatar s-a transformat într-un coşmar. Oamenii, plecaţi la muncă pe şantierele campionatului mondial din 2022, au fost cazaţi în condiţii improprii şi puşi să muncească la 50 de grade celsius, într-un ritm infernal.

Oamenii spun că nu şi-au primit nici salariile la timp. Fiecare s-a descurcat cum a putut, cu ce bani mai primea de acasă, iar de asigurări medicale nici nu s-a pus problema.

Angajatorul le-a oferit într-un final această viză, dar contra cost.

După această experienţă, oamenii îi sfătuiesc pe cei care vor să plece să lucreze în Qatar să se gândească de două ori înainte de a face acest pas.


×
Subiecte în articol: Qatar
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close