Antena 3 CNN Externe O altă țară din Europa ar putea introduce vaccinarea anti-COVID-19 obligatorie

O altă țară din Europa ar putea introduce vaccinarea anti-COVID-19 obligatorie

Slovacia ar putea introduce vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului pentru vârstnici.

O altă țară din Europa ar putea introduce vaccinarea anti-COVID-19 obligatorie
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    22 Noi 2021   •   14:54

„Pentru mine, vaccinarea obligatorie pentru persoanele peste 65 sau 60 de ani ar fi ideală. Depinde de experți. Cred că chiar și peste 50 ar avea sens”, a spus premierul Eduard Heger. 

Slovacia se află pe poziția a treia în topul țărilor cu cea mai slabă rată de vaccinare anti-COVID din Uniunea Europeană, după Bulgaria și România, aflate pe primele două locuri.

Judecând după numărul de infectări, țara se confruntă cu cea mai gravă situație de la izbucnirea pandemiei iar sistemul medical a ajuns în pragul colapsului.

Heger a mai spus că discută o astfel de opțiune cu avocații constituționali.

Heger a menționat că o carantină generală ar putea fi impusă dacă măsurile actuale convenite săptămâna trecută de coaliția de guvernământ nu ajută.

Spitalele se confruntă cu lipsa acută de personal și fără paturi gratuite echipate cu ventilatoare, ceea ce înseamnă că medicii trebuie să decidă pe cine să salveze. În plus, 70% dintre pacienții noi pozitivi internați sunt nevaccinați.

Premierul a declarat că negociază cu coaliția în acest sens. Cu toate acestea, el a spus că va fi greu de ajuns la un acord. Trei partide din coaliția de patru sunt împotriva vaccinării obligatorii. Fostul premier Robert Fico și Smer-Social Democracy au spus deja că se vor opune vaccinării obligatorii la Curtea Constituțională.

„Sunt convins astăzi că nu există nicio altă cale decât vaccinurile dacă nu dorim valuri repetate și lockdown-uri. Aceste lucruri ne devorează economia, sănătatea și viețile oamenilor”, a mai declarat Eduard Heger.

În Slovacia, aproximativ 45% din populație este în prezent complet vaccinată.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close