Antena 3 CNN Externe Teheran vrea o abordare diferită în relaţie cu noua administraţie americană

Teheran vrea o abordare diferită în relaţie cu noua administraţie americană

Teheran vrea o abordare diferită în relaţie cu noua administraţie americană
13 Ian 2009   •   09:43

Iranul doreşte să coopereze cu noua administraţie americană dacă aceasta arată o abrodare ?potrivită? faţă de Tehenran, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului de Externe. Hassan Qashqawi a arătat că ?Republica Islamică Iran va face fără îndoială paşii potriviţi în funcţie de acţiunile noii administraţii americane?, referindu-se la recentul anunţ al lui Barack Obama, care a chemat la o nouă abordare în relaţiile bilaterale dintre cele două state.
Anterior, preşedintele ales al SUA aprecia că Iranul va deveni una dintre cele mai importante puncte şi că SUA va adpota o nouă politică în prinvinţa Iranului. Acesta crede că Washington trebuie să înceapă o cooperare cu guvernul iranian.
Qashqawi l-a îndemnat pe Obama să nu repete politicile greşite ale administraţiei Bush faţă de ţara sa.
?Campania electorală a lui Obama fost sub sloganul Schimbare, iar acum trebuie să vedem dacă aceste schimbare în abordarea şi relaţiile externe sunt importante pentru Iran. Comunitatea internaţională aşteaptă o dovadă a acestor schimbări?.
Relaţiile diplomatice dintre SUA şi Iran au fost întrerupte în 1979, când radicali ai Ayatolahului Khomei au ocupat ambasada americană din Teheran, ţinând 52 de angajaţi ostatici pentru 444 de zile.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Teheran republica islamica
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close