Antena 3 CNN Externe A venit primăvara la început de ianuarie, în Anglia. Temperatură-record la Londra, peste dublul valorilor normale

A venit primăvara la început de ianuarie, în Anglia. Temperatură-record la Londra, peste dublul valorilor normale

Marea Britanie a înregistrat cea mai călduroasă zi de Anul Nou, temperaturile depășind 16 grade Celsius, relatează presa internațională.

A venit primăvara la început de ianuarie, în Anglia. Temperatură-record la Londra, peste dublul valorilor normale
de Georgiana Adam    |    02 Ian 2022   •   12:13

Valoarea termică a fost consemnată într-o perioadă a anului când se înregistrează, de obicei, aproximativ 7 grade Celsius.

Serviciul meteorologic britanic a anunțat că în St James Park, Londra, s-au înregistrat 16,3 grade Celsius.

Această măsurătoare urmează să fie, probabil, confirmată drept maximul absolut consemnat de Anul Nou.

Actualul record, de 15,6 grade Celsius, a fost înregistrat în Bude, comitatul Cornwall, în 1916.

"St James's Park a fost probabil cea mai caldă locație din Anglia, iar temperatura înregistrată pe 1 ianuarie, 16,3 grade Celsius, va fi, probabil, confirmată ca un nou record maxim de temperatură de Anul Nou.

Scoția şi Țara Galilor au înregistrat, şi ele, temperaturi maxime record de 15,9 grade Celsius, respectiv 15,6 grade Celsius", se precizează într-o postare pe contul Twitter Met Office.

"Ultimele două zile au fost excepțional de blânde, atât ziua, cât și noaptea", a spus meteorologul Tom Morgan de la Met Office.

Cea mai ridicată temperatură înregistrată până acum de Anul Nou în Scoția a fost de 14,5 grade Celsius în Inverurie, Aberdeenshire, în 1992.

În Țara Galilor, o temperatură record de 15,1 grade Celsius a fost înregistrată în 2015 în Hawarden şi Prestatyn, la cumpăna dintre ani.

Tendința de încălzire a început înainte de noul an, cu valori de 16,5 de grade Celsius consemnate noaptea, în nordul Țării Galilor.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close