Antena 3 CNN Externe Testamentul lui Silvio Berlusconi a fost deschis. Cine primește averea fostului premier

Testamentul lui Silvio Berlusconi a fost deschis. Cine primește averea fostului premier

Testamentul lui Silvio Berlusconi a fost deschis. Documentul a fost citit într-un birou notarial din Milano, în prezența a doi avocaţi.

Testamentul lui Silvio Berlusconi a fost deschis. Cine primește averea fostului premier
Sursa foto: Hepta / DPA Images / Wolfgang Kumm
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iul 2023   •   13:41

Testamentul lui Silvio Berlusconi a fost deschis, miercuri, 5 iulie.

Documentul care conține ultimele dorințe ale fostului premier și fondator al Forza Italia, păstrat de notarul Arrigo Roveda, a fost citit în fața a doi martori, avocații Luca Fossati și Carlo Rimini.

Copiii cei mai mari ai lui Silvio Berlusconi, Marina și Pier Silvio, vor controla împreună imperiul de afaceri fondat de acesta, a anunțat o sursă apropiată familiei. 

Informația a apărut după ce testamentul fostului premier a fost desecretizat, potrivit Reuters.

Marina și Pier Silvio Berlusconi, care dețin deja roluri executive în anumite părți ale afacerii, vor deține participații egale, în valoare de aproximativ 53%, în holdingul Fininvest, a declarat sursa.

Citește și: Incident grav la Londra: o mașină a intrat într-o școală din Wimbledon | Mai multe persoane primesc îngrijiri la fața locului

Marina prezidează Fininvest, în timp ce Pier Silvio s-a ocupat de afacerea TV MFE-MediaForEurope.

Cu toate acestea, Marina și Pier Silvio Berlusconi nu vor putea să ia decizii în absența celor trei copii ai fostului premier din a doua căsătorie, Barbara, Eleonora și Luigi Berlusconi.

Berlusconi, care a murit pe 12 iunie, la vârsta de 86 de ani, a luat decizia privind moștenirea încă din 2006. Testamentul se afla într-un plic nesigilat și era datat 19 ianuarie 2022.

Berlusconi a mai lăsat moștenire câte 100 de milioane de euro fratelui său mai mic, Paolo, și partenerei sale, Marta Fascina.

De asemenea, el i-a lăsat 30 de milioane de euro lui Marcello Dell'Utri, un partener de afaceri și prieten apropiat, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi testament
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close