Antena 3 CNN Externe El este trăgătorul care a deschis focul într-un liceu din Texas. Drama a fost precedată de o bătaie între elevi iar imaginile au ajuns online

El este trăgătorul care a deschis focul într-un liceu din Texas. Drama a fost precedată de o bătaie între elevi iar imaginile au ajuns online

Poliția americană l-a arestat pe suspectul care a provocat incidentul armat de miercuri, de la liceul Timberview din Arlington, statul american Texas.

El este trăgătorul care a deschis focul într-un liceu din Texas. Drama a fost precedată de o bătaie între elevi iar imaginile au ajuns online
de Adrian Iclozan    |    06 Oct 2021   •   19:53

Potrivit poliției din Arlington, suspectul, Timothy George Simpkins, de 18 ani, este un elev al liceului a fost reținut fără incidente și acuzat de mai multe infracțiuni de atac în formă agravată cu armă de foc.

Anterior, oamenii legii difuzaseră numele și fotografia lui Simpkins, precum și modelul și numărul de înmatriculare al mașinii cu care acesta a fugit de la locul faptei.

Patru persoane au fost rănite în urma atacului: trei persoane au fost împușcate și transportate la spital.

O a patra persoană, o profesoară însărcinată, a fost rănită după ce a căzut în busculada creată și a primit îngrijiri la fața locului.

Situația răniților arăta astfel, la câteva ore după incident:

  • O adolescentă care a suferit o rană minoră și urma să fie externată
  • Un adolescent de 15 ani, în stare gravă, care a fost operat
  • Un bărbat de 25 de ani, în stare bună
  • Femeia gravidă, care a primit îngrijiri la fața locului

Potrivit poliției, Timothy George Simpkins a scos arma și a tras după o dispută cu un alt elev, apoi a dispărut la bordul unui automobil Dodge Charger.

Site-ul postului FOX 4 a publicat imagini care, aparent, au surprins bătaia între Simpkins și un alt elev.

Această înfruntare violentă a precedat împușcăturile.

Atenție, imaginile sunt din categoria celor cu impact emoțional!

Rezident: "Nu ne-am gândit că s-ar putea întâmpla vreodată aici"

În urma incidentului, liceul a fost plasat sub lockdown dar ulterior elevii au fost evacuați de poliție și duși la un centru din apropiere.

Rezidenții intervievați de presa locală se declară șocați de evenimentul violent.

"Tocmai m-am întors de la muncă. Încercam să mă relaxez, când am primit un sms de la fiica mea. Suntem derutați, nu știm ce se întâmplă. E prea aproape de casă. Nu ne-am gândit niciodată că așa ceva s-ar putea întâmpla aici", spune Akhere Isenalumhe, conform FOX 4.

Fiica sa este elevă la liceul Timberview, localizat în Arlington, dar care aparține de districtul școlar Mansfield.

×
Subiecte în articol: atac armat Texas Timberview
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close