Antena 3 CNN Externe The Sunday Times: Tinerii șomeri români primesc oferte de muncă în cadrul unui program guvernamental britanic

The Sunday Times: Tinerii șomeri români primesc oferte de muncă în cadrul unui program guvernamental britanic

The Sunday Times: Tinerii șomeri români primesc oferte de muncă în cadrul unui program guvernamental britanic
Sursa foto: Foto: mashable.com
26 Ian 2014   •   23:21
Publicația britanică The Sunday Times susține că tinerii şomeri români primesc oferte de ucenicie în cadrul unui program guvernamental britanic care are obiectivul să-i ajute pe britanici să-şi găsească un loc de muncă.

Agenţii din România promovează ucenicia, subvenţionată de Guvernul britanic, ca o şansă "unică" pentru un tânăr român de a merge să câştige până la 1.000 de lire sterline (peste 1.200 de euro) pe lună, muncind şi efectuând un stagiu practic în acelaşi timp, arată jurnaliștii britanici.

O astfel de agenţie de recrutare a forţei de muncă pretinde că oferă perspectiva uceniciei în restaurante aparţinând lui Gordon Ramsay, la Clubul de Fotbal Chelsea şi hoteluri Hilton, dezvăluie ziarul.

Investigația Sunday Times mai dezvăluie că o agenţie cu sediul în oraşul Cluj, Extrem Job, oferă românilor locuri de ucenicie în Marea Britanie cu un salariu lunar cuprins între 650 de lire sterline (aproximativ 785 de euro) şi 1.000 de lire sterline (peste 1.200 de euro).

Conform legislaţiei europene cu privire la libertatea circulaţiei, Marea Britanie nu poate face nimic împotriva unor imigranţi din state UE care beneficiază de acest program în valoare de 1,5 miliarde lire sterline (peste 1,8 miliarde de euro), prezentat de către premierul Davod Cameron ca un element-cheie al angajamentului său de a lupta împotriva "flagelului şomajului în rândul tinerilor", subliniază publicaţia.






×
Subiecte în articol: imigranti romani
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close