Antena 3 CNN Externe Turcia: Guvernul a cerut justiţiei să decidă asupra proiectului urbanistic din parcul Gezi

Turcia: Guvernul a cerut justiţiei să decidă asupra proiectului urbanistic din parcul Gezi

Turcia: Guvernul a cerut justiţiei să decidă asupra proiectului urbanistic din parcul Gezi
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    14 Iun 2013   •   11:42

Guvernul turc a anunţat, vineri, că nu va demara proiectul urbanistic din parcul Gezi până când justiţia nu va permite realizarea lui, a anunţat purtătorul de cuvânt al executivului, după reuniunea de joi noapte dintre premierul Recep Tayyip Erdogan şi reprezentanţii manifestanţilor, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Intenţia guvernului de a organiza un referendum nu a fost abandonată, chiar dacă justiţia va decide favorabil în privinţa proiectului, realizarea acestuia implicând distrugerea parcului Gezi şi tăierea a circa 600 de copaci.

De asemenea, purtătorul de cuvânt a anunţat o anchetă cu privire la  folosirea excesivă a forţei de către poliţie împotriva manifestanţilor.

Reprezentanţii organizaţiei Solidaritatea Taksim, care au discutat cu Erdogan în numele protestatarilor instalaţi de două săptămâni în parcul Gezi, s-au declarat mulţumiţi de rezultatele întâlnirii cu premierul Erdogan.

În ceea ce priveşte continuare protestului, vineri după-amiază va avea loc o reuniune a manifestanţilor în care se va lua o decizie.

Joi, Erdogan a dat manifestanţilor un ultimatum, cerându-le să evacueze parcul, altfel se va interveni în forţă.

În noaptea negocierilor, sute de mame ale tinerilor protestatari au format un lanţ uman în jurul parcului pentru a descuraja o intervenţie a poliţiei.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close