Antena 3 CNN Externe Turcia îşi întăreşte graniţa cu Siria, mobilizând mai multe unităţi de blindate în zona de frontieră

Turcia îşi întăreşte graniţa cu Siria, mobilizând mai multe unităţi de blindate în zona de frontieră

Turcia îşi întăreşte graniţa cu Siria, mobilizând mai multe unităţi de blindate în zona de frontieră
de M.T.    |    05 Sep 2013   •   16:53

Turcia îşi întăreşte frontiera cu Siria, mai multe posturi de televiziune turce relatând că unităţi suplimentare de blindate au fost mobilizate în provinciile Kilis, Gaziantep şi Hatay, informează agenţia ITAR-TASS, citată de Agerpres.

Acţiunea vine pe fondul tensiunilor în creştere privind criza siriană şi al planurilor unor state occidentale de a efectua o operaţiune militară împotriva regimului de la Damasc.

Joi, la Hatay a ajuns un convoi militar de 20 de vehicule, inclusiv tancuri, vehicule blindate uşoare, lansatoare mobile de rachete.

În zona de frontieră au fost, de asemenea, trimise cantităţi de muniţie şi unităţi militare au fost redislocate.

În provincia Şanliurfa, care are cea mai lungă graniţă cu Siria, au fost desfăşurate trei spitale de campanie.

Ministerul turc al Apărării nu a făcut deocamdată comentarii cu privire la transferul de trupe, care, după cum remarcă unii observatori, este realizat în cadrul măsurilor generale de îmbunătăţire a securităţii în zonele de frontieră cu Siria.

Aceste măsuri sunt, în special, legate de temerile Turciei cu privire la evoluţia situaţiei din Siria şi posibilitatea unei agresiuni din partea Damascului.

Ministrul adjunct de externe sirian, Faisal Al-Miqdad, a avertizat că, „în cazul în care Israelul, Iordania şi Turcia vor lua parte la operaţiunea militară a SUA împotriva Siriei, Damascul va aplica atacuri asupra acestor ţări ca represalii”.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close