Antena 3 CNN Externe Turcia: Mamele protestatarilor au ieşit în stradă pentru a-şi proteja copiii de intervenţia forţelor de ordine

Turcia: Mamele protestatarilor au ieşit în stradă pentru a-şi proteja copiii de intervenţia forţelor de ordine

Turcia: Mamele protestatarilor au ieşit în stradă pentru a-şi proteja copiii de intervenţia forţelor de ordine
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    14 Iun 2013   •   09:50

Prim-ministrul turc le-a dat un ultimatum protestatarilor să evacueze parcul Gezi din Istanbul, mărul discordiei care a stârnit un val de proteste în întreaga ţară.

Cu toate acestea, mii de manifestanţi au protestat toată noaptea în marile oraşe. Mai multe femei au ieşit în stradă pentru a îşi apăra copiii care protestau de o eventuală intervenţie în forţă a poliţiştilor.

Mamele protestatarilor au ieşit în stradă de teama unei intervenţii în forţă. S-au luat de mâini şi s-au plimbat între protestatari şi oamenii legii într-un du-te-vino continuu.

Femeile au ieşit în stradă, după ce prim-ministrul turc a dat un ultimatum manifestanţilor din parcul Gezi din Istanbul în care le cerea să evacueze imediat zonele ocupate.

Premierul Erdogan este sprijinit şi de către ministrul turc de Interne.

Situaţia s-a detensionat în marile oraşe, unde protestele violente au început în urmă cu două săptămâni.

În acest timp, premierul turc i-a primit acasă pe reprezentanţii protestatarilor pentru o nouă serie de negocieri, după întâlnirea pe care au avut-o miercuri.

×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close