Antena 3 CNN Externe Uber, dată în judecată în SUA. Compania se confruntă cu acuzații de discriminare

Uber, dată în judecată în SUA. Compania se confruntă cu acuzații de discriminare

Compania Uber a fost dată în judecată, în Statele Unite ale Americii. Aceasta se confruntă cu acuzații de discriminare.

Uber, dată în judecată în SUA. Compania se confruntă cu acuzații de discriminare
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    11 Noi 2021   •   17:27

Serviciul de ride-sharing Uber Technologies a fost dat în judecată de Departamentul de Justiție, pentru discriminare. Compania este acuzată că taxează excesiv persoanele cu dizabilități.

Mai exact, procesul, care se va derula la Tribunalul Districtual din San Francisco, vizează o politică Uber din anul 2016. Potrivit acesteia, oamenii sunt taxați suplimentar pentru timpul de așteptare al șoferului.

Această politică discriminează persoanele cu dizabilități, încălcând legea. Departamentul de Justiție a afirmat că persoanele cu dizabilități, cum ar fi nevăzătorii sau cei care folosesc scaune cu rotile au nevoie de mai mult de două minute pentru a intra într-o mașină Uber.

Departamentului de Justiție a cerut instanței să ordone companiei să respecte o lege federală care protejează persoanele cu dizabilități de discriminare și să plătească daune celor taxați ilegal, scrie Reuters.

„Persoanele cu dizabilități merită acces egal la toate domeniile vieții comunitare, inclusiv la serviciile de transport privat oferite de companii precum Uber”, a declarat procurorul general adjunct Kristen Clarke de la Divizia pentru Drepturile Civile a Departamentului de Justiție, într-un comunicat.

„Acest proces urmărește să aducă Uber în conformitate cu legea Americans with Disabilities Act, în timp ce transmite un mesaj puternic că Uber nu poate penaliza pasagerii cu dizabilități pur și simplu pentru că au nevoie de mai mult timp pentru a intra într-o mașină”, a adăugat.

×
Subiecte în articol: Uber dat in judecata discriminare
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close