Antena 3 CNN Externe "Are mâinile pătate de sânge! " | Ucraina cere excluderea Rusiei din organizația care i-a invitat pe Joe Biden și Vladimir Putin în Bali

"Are mâinile pătate de sânge! " | Ucraina cere excluderea Rusiei din organizația care i-a invitat pe Joe Biden și Vladimir Putin în Bali

Ucraina a cerut, marți, excluderea Rusiei din organizația care reunește statele dezvoltate și cele mai mari economii emergente.

"Are mâinile pătate de sânge! " | Ucraina cere excluderea Rusiei din organizația care i-a invitat pe Joe Biden și Vladimir Putin în Bali
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Noi 2022   •   12:57

Totodată, Kievul a cerut revocarea invitației adresate lui Vladimir Putin, de a participa la summit-ul G20 care are loc luna aceasta în Indonezia.

"Putin a recunoscut public că a ordonat atacuri cu rachete împotriva civililor ucraineni și a infrastructurii energetice. Având mâinile pătate de sânge, nu ar trebui să i se permită să stea la aceeași masă cu lideri mondiali. Invitația lui Putin la summitul de la Bali trebuie revocată, iar Rusia trebuie exclusă din G20", a spus Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Kiev.

Summit-ul G20 din Bali se desfășoară pe 15 și 16 noiembrie.

S-a speculat că reuniunea ar putea prilejui o discuție și chiar începutul unor negocieri de pace în Ucraina între președinții american și rus, Joe Biden și Vladimir Putin.

Însă Casa Albă a exclus, pentru moment, un astfel de scenariu.

Rusia spune că a atacat ținte militare, Kievul infirmă

Un val de atacuri cu rachete rusești a vizat, luni, baraje hidroelectrice şi alte obiective ale infrastructurii energetice de importanță critică în Ucraina.

Rusia susține că a lovit ținte militare şi de infrastructură energetică, dar Ucraina a infirmat, indicând că instalațiile sale militare nu au fost vizate.

Președintele rus Vladimir Putin a afirmat în aceeași zi că valul de rachete, precum şi decizia Moscovei de a se retrage din acordul cerealier din Marea Neagră sunt un răspuns la atacul de sâmbătă împotriva navelor Flotei Rusiei din Crimeea, pe care Moscova l-a imputat Kievului.

Putin spune că atacul ucrainean la Sevastopol a folosit rutele pentru exportul de cereale

Putin a spus că dronele ucrainene care au atacat navele rusești au folosit aceleași coridoare maritime pe care le tranzitează navele cu cereale în cadrul acordului intermediat de ONU şi Turcia.

Însă ONU a contestat acuzațiile Moscovei, potrivit căreia o navă civilă ucraineană cu transporta cereale ar fi putut fi implicată în atacul cu drone asupra navelor ruse din Sevastopol.

Directorul Agenţiei umanitare a ONU, Martin Griffiths, a declarat că nicio navă de acest tip nu se afla în coridorul din zona de securitate stabilită în Marea Neagră la momentul în care Rusia a semnalat că a avut loc atacul.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close