Antena 3 CNN Externe Imaginile din buncărele ucrainene. Cum trăiesc oamenii zi de zi în condiții inumane

Imaginile din buncărele ucrainene. Cum trăiesc oamenii zi de zi în condiții inumane

Apar imagini noi cu oamenii care și-au mutat viața într-un buncăr.

Imaginile din buncărele ucrainene. Cum trăiesc oamenii zi de zi în condiții inumane
de Laura Dinu    |    30 Mar 2022   •   14:56

În Melitopol situația este dramatică. Vedem imaginile cu oamenii care sunt nevoiți să supraviețuiască în condiții inumane. Nu au nici curent și abia reușesc să facă rost de mâncare.

Rusia vorbește despre o posibilă întâlnire Putin - Zelenski. Acord de pace în următoarele două săptămâni 

Rusia şi Ucraina ar putea ajunge la un acord de pace, în următoarele două săptămâni. Prima zi a noii runde de negocieri ruso-ucrainene s-a încheiat, după aproape patru ore de discuţii.

Rusia promite să reducă ostilitățile militare în jurul orașelor Kiev şi Cernihiv. Surse CNN spun că în zona capitalei ar fi început deja retragerea trupelor. 

”Chestiunea principală este tratatul internațional în legătură cu garanții de securitate pentru Ucraina și doar după acest acord putem încheia acest război într-un mod dorit de Ucraina. A doua chestiune este o încetare a focului ca să putem rezolva toate problemele umanitare care s-au adunat”, spun negociatorii ucraineni. 

La rândul lui, șeful delegației ruse a spus că Rusia a primit propuneri scrise din partea Ucrainei care confirmă dorința sa de a obține un statut neutru și liber nuclear. Propunerile Ucrainei includ interzicerea prezenței bazelor și trupelor militare străine pe teritoriul său. 

”Negocierile avute cu partea ucraineană au fost constructive”

”Negocierile avute cu partea ucraineană au fost constructive, am primit propuneri din partea Ucrainei, în vederea analizării acestora. Poziția lor este clar formulată privind introducerea acestor propuneri în acord.  

Aceste propuneri vor fi analizate în cel mai scurt timp. Vor fi transmise președintelui și vom da răspunsul cât de curând”, a declarat Vladimir Medinski.  

Informația a fost confirmata si de partea ucraineana. 

”În baza acestor garanții, nu vom desfășura baze militare străine sau contingente militare pe teritoriul nostru și nu vom intra în alianțe politico-militare. De asemenea, este important ca exercițiile militare pe teritoriul nostru să aibă loc cu acordul țărilor garante”, spune Oleksandr Chaly, membru al echipei ucrainene de negociere. 

×
Subiecte în articol: buncar Război Ucraina Rusia
Parteneri
Cine este femeia care a încercat să îşi ia viaţa pe Aeroportul Otopeni
x close