Antena 3 Externe Un actor celebru a murit la vârsta de 84 de ani

Un actor celebru a murit la vârsta de 84 de ani

20 Aug 2017   •   12:04
Un actor celebru a murit la vârsta de 84 de ani
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Actorul de comedie Dick Gregory, un activist pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare şi un critic al rasismului, a murit sâmbătă, la vârsta de 84 de ani, potrivit news.ro.

Ela  jucat un rol important în mişcarea pentru drepturile civile din 1960, după ce a devenit unul dintre primii actori de culoare care a jucat pentru public format din albi. 

"Cu adâncă durere, familia Gregory confirmă că tatăl lor, legendă a comediei şi activist pentru drepturi civile, Dick Gregory a părăsit acest pământ în această seară, la Washington", a scris pe Instagram fiul său, Christian. 

Gregory, care a trăit la Washington, a fost internat la Sibley Memorial Hospital în urmă cu o săptămână după ce s-a simţit rău, a spus agentul său Steve Jaffe. 

Succesul actorului Dick Gregory la începutul anilor 1960 i-a ajutat pe alţi actori de culoare în drumul lor, precum Richard Pryor. 

La începutul anilor 1970, Gregory a părăsit scena de stand-up comedy pentru a se dedica activismului politic, iar în 1980 s-a axat pe promovarea alimentaţiei sănătoase. S-a reîntors la stand-up în anii 1990. 

×
Subiecte în articol: actor comedie a murit
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close