Antena 3 CNN Externe Un alpinist francez a găsit o comoară pe masivul Mont Blanc

Un alpinist francez a găsit o comoară pe masivul Mont Blanc

Un alpinist francez a găsit o comoară pe masivul Mont Blanc
de G.C.P    |    27 Sep 2013   •   17:32

Un alpinist francez a găsit pe Mont Blanc o comoară în valoare de 250.000 de euro, care s-a aflat în gheţar timp de aproximativ 50 de ani, relatează presa locală.

Alpinistul a predat poliţiei cutia din tablă plină cu smaralde, rubine şi safire, transmite AFP.

Nu a fost greu de stabilit cum au nimerit bijuteriile pe munte, pachetele cu pietre preţioase aveau ştampila Made in India. În 1950 şi 1966, deasupra vârfului Mont Blanc au avut loc accidente aviatice în care au fost implicate aeronave indiene.

Până acum, alpiniştii  găsiseră în acest loc doar rămăşiţe umane ale victimelor şi fragmente ale bagajelor, pe lângă fragmente din epavele aparatelor prăbuşite. Anul trecut aici s-a găsit o cutie cu inscripţia "poştă diplomatică", cu importante documente ale Ministerului de Externe din India.

Presa franceză scrie că alpinistul care a găsit bijuteriile nu le-a păstrat, deşi potrivit legii ar putea s-o facă. Autorităţile franceze au lăudat iniţiativa de a preda poliţiei bunurile găsite pe masivul muntos.
În prezent, autorităţile franceze au luat legătura cu omologii lor indieni pentru a încerca să depisteze rudele proprietarilor acestor bijuterii. Dacă nu se va da de urma lor, atunci tânărul care a găsit comoara, conform legii, este îndreptăţit să o păstreze.

×
Subiecte în articol: comoara

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close