Antena 3 CNN Externe Un român, erou la Londra. După patru nopţi de violenţe, autorităţile britanice controlează situaţia

Un român, erou la Londra. După patru nopţi de violenţe, autorităţile britanice controlează situaţia

Un român, erou la Londra. După patru nopţi de violenţe, autorităţile britanice controlează situaţia
Sursa foto: Foto: Mediafax
de N.B.    |    11 Aug 2011   •   09:52

După patru nopţi de violenţe, în Marea Britanie este în sfârşit linişte. Forţele de ordine au preluat controlul asupra situaţiei iar englezii au avut parte de o noapte fără incidente. Se pare că răscoala lodoneză a făcut şi un erou. Potrivit cotidianului The Guardian, femeia care s-a aruncat de la fereastră în încercarea de a scapa de flăcările care îi cuprinseseră locuinţa a fost salvată de un român pe nume Adrian.

Încet, încet lucrurile par să revină la normal. Acesta este mesajul transmis şi de premierul britanic. Aflat în vizită în Birmingham, unul dintre cele mai afectate oraşe, David Cameron a transmis condoleanţe familiilor victimelor şi a dat asigurări că poliţia îşi va face datoria până la capăt.

În tot acest timp, la Londra, au fost anchetaţi mai mulţi suspecţi reţinuţi de poliţie.

Pe de altă parte, presa britanică i-a numit eroi pe membrii comunităţii turce, care s-au organizat exemplar în încercarea de a-şi apăra prietenii aflaţi în zonele de conflict din cartiere londoneze.

Tot de solidaritate au dat dovadă şi restul şi restul britanicilor care au făcut donaţii pentru a-i ajuta pe cei care care au rămas fără case în urma celor patru zile de lupte şi jafuri.

Apropae opt sute de oameni au fost arestaţi în urma revoltelor. Pagubele produse în cele patru zile de violenţe sunt estimate la o sută de milioane de lire sterline.

Este însă doar o estimare optimistă deoarece, potrivit specialiştilor, nu a fost luată în calcul fuga turiştilor. Linişte sau nu, cert este că lumea a văzut, în aceste zile, şi faţa urâtă a Londrei. Cu mai puţin de un an înainte ca metropola să găzduiască Jocurile Olimpice din 2012.

 


×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close