Antena 3 CNN Externe Unul din minerii blocaţi în Chile şi un alergător orb, vedetele maratonului de la New York

Unul din minerii blocaţi în Chile şi un alergător orb, vedetele maratonului de la New York

Unul din minerii blocaţi în Chile şi un alergător orb, vedetele maratonului de la New York
Sursa foto: Foto: necroford.ru
08 Noi 2010   •   18:56

În urmă cu doar o lună, era blocat într-o mină din Chile. Ieri, a participat la maratonul New Yorkului! Edison Penia, unul dintre minerii chilieni blocaţi în subteran timp de 69 de zile, a fost marea vedetă a cursei desfăşurate în Statele Unite.

Mii de oameni au luat startul la celebrul maraton care se desfăşoară între Staten Island şi Manhattan.

Printre ei, sportivi de renume mondial, jurnalişti şi alergători care au participat la cursă şi în anii trecuţi.

Unul singur a atras însă toate privirile. Este vorba de Edison Penia - unul dintre minerii chilieni salvaţi luna trecută, după 69 de zile petrecute în subteran.

Bărbatul a avut nevoie de peste cinci ore ca să parcurgă tot traseul. Cu acest timp, s-a clasat destul de deprate de podium. A reusit, însă, să câştige inimile spectatorilor.

Deşi e obişnuit cu întunericul minelor, Edison Pena pare să se simtă confortabil în lumina reflectoarelor. Înainte de cursă, el a apărut la celebra emisiune a lui David Letterman, unde a dat un spectacol pe cinste.

Un alt alergător care a atras atenţia la maraton a fost GADI YARKONI. El a decis să parcurgă aproape 50 de km, deşi.. este orb. Fost militar israelian, tânărul şi-a pierdut vederea într-o ambuscadă, în Liban. El a străbătut distanţa dintre start şi finish, legat cu o curea de antrenorul său.

Maratonul New Yorkului atrage în fiecare an o mulţime de vedete. Katie Holmes, Alanis Morisette, Edward Norton şi P.Diddy sunt doar câteva celebrităţi care au participat la cursă în anii trecuţi. Starurile încearcă astfel să strângă bani în scopuri caritabile.

Unul dintre minerii chilieni blocaţi în subteran a participat la maratonul din New York

×
Subiecte în articol: orb New York
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close