Antena 3 CNN Externe Trei cadre medicale vaccinate cu AstraZeneca, internate în spital cu cheaguri de sânge

Trei cadre medicale vaccinate cu AstraZeneca, internate în spital cu cheaguri de sânge

Trei persoane care lucrează în domeniul sănătății, în Norvegia, și care au fost imunizate recent cu serul de la AstraZeneca, au ajuns în spital.

Trei cadre medicale vaccinate cu AstraZeneca, internate în spital cu cheaguri de sânge
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    13 Mar 2021   •   20:49

Toate cele trei persoane internate în spital au sub 50 de ani, au suferit hemoragii și au dezvoltat cheaguri de sânge.

”Nu știm dacă aceste cazuri sunt legate de vaccin”, a declarat, într-o conferință de presă, Sigurd Hortemo, medic senior la Agenția Norvegiană pentru Medicamente, potrivit Reuters.

Agenția Europeană pentru Medicamente investighează cele trei cazuri apărute după vaccinarea cu AstraZeneca, transmite Reuters.

”Au simptome foarte neobișnuite: sângerări, cheaguri de sânge și un număr scăzut de trombocite din sânge”, a declarat, pentru postul de radio NRK, Steinar Madsen, directorul medical al Agenției Norvegiene pentru Medicamente.

Norvegia a oprit joi administrarea vaccinului anti-Covid de la AstraZeneca.

OMS susţine că vaccinul de la AstraZeneca trebuie folosit în continuare

Organizația Mondială a Sănătății spune că nu există vreun motiv pentru a nu utiliza vaccinul anti-COVID de la AstraZeneca. Purtătorul de cuvânt al OMS, Margaret Harris, susține că nu există dovezi care să ateste faptul că serul poate duce la apariția unor cheaguri de sânge.

„Da, ar trebui să continuăm să utilizăm vaccinul de la AstraZeneca”, „nu există vreun motiv de a nu-l utiliza”, a declarat Margaret Harris, purtătoare de cuvânt a OMS, într-un briefing de presă la sediul din Geneva al organizaţiei.

Scandalul Astra Zeneca ia amploare în toată lumea după ce aproape 20 de ţări au luat decizia de a suspendă, total sau parţial, vaccinarea cu acest ser. 

Citiți și: Bilanţ COVID-19 din 13 martie 2021, în România. Peste 1.200 de pacienţi internaţi în secţiile ATI

×
Subiecte în articol: astrazeneca cheaguri de sânge
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close