Antena 3 CNN Externe Viktor Bout a învăţat ARABA de la teroriştii cu care este închis

Viktor Bout a învăţat ARABA de la teroriştii cu care este închis

Viktor Bout a învăţat ARABA de la teroriştii cu care este închis
27 Iul 2012   •   12:06

Traficantul de arme rus, Viktor Bout, închis în Statele Unite, îşi ispăşeşte pedeapsa într-un penitenciar de maximă securitate, alături de terorişti, a declarat avocatul său, Albert Dayan, pentru RIA Novosti.

"Viktor nu este izolat, îşi petrece timpul din închisoare alături de adepţi ai Islamului, condamnaţi pentru acţiuni de terorism. Există şi un aspect pozitiv în această sitauaţie, clientul meu îşi îmbunătăţeşte cunoştinţele de limbă arabă, în diferite dialecte" a mai spus Dayan.

Fost ofiţer sovietic, Bout a fost găsit vinovat de conspiraţie la uciderea unor cetăţeni americani, inclusiv militari şi angajaţi ai armatei americane.
Tribunalul din New York, care l-a condamnat pe Bout, i-a imputat acestuia că efectua trafic cu rachete anti-aeriene şi că a vândut arme rebelilor columbieni FARC, în valoare de zeci de milioane de dolari.

Viktor Bout, care a negat toate aceste acuzaţii încă de la începutul procesului, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare. În prezent, el este încarcerat în penitenciarul Marion, din Illinos, SUA.

Eric Holder, procurorul general al Statelor Unite, a spus că va lua în calcul o eventuală extrădare a lui Bout în Rusia, dacă Moscova va emite o cerere în acest sens.

×
Subiecte în articol: trafic de arme teroristi FARC
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close