Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin a precizat dacă Rusia va invada țări NATO: "Doar într-un singur caz"

Vladimir Putin a precizat dacă Rusia va invada țări NATO: "Doar într-un singur caz"

În cadrul unui interviu acordat jurnalistului american Tucker Carlson, Vladimir Putin a discutat despre scenariul unei invazii a Rusiei în țări NATO, în viitorul apropiat.

Vladimir Putin a precizat dacă Rusia va invada țări NATO: "Doar într-un singur caz"
Sursa foto: Profimedia Images
de Ştefan Petrică    |    09 Feb 2024   •   11:20

În cadrul interviului acordat jurnalistului american Tucker Carlson, Vladimir Putin a acuzat statele membre NATO că încearcă să înfricoşeze oamenii cu ceea ce el a numit o ameninţare rusă imaginară.

Liderul rus a exclus ideea invadării Poloniei sau Letoniei, numindu-le două țări în care Rusia "nu are interese".

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi vedea imagini cu Vladimir Putin în timpul interviului cu Tucker Carlson.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Putin a insistat că Rusia nu are niciun interes să invadeze Polonia, Letonia sau alte ţări NATO, calificând un astfel de scenariu ca fiind "absolut exclus".

Întrebat dacă îşi poate imagina un scenariu în care ar trimite trupe ruseşti în Polonia, ţară membră NATO, Putin a răspuns:

"Doar într-un singur caz: dacă Polonia atacă Rusia. De ce? Pentru că nu avem niciun interes în Polonia, Letonia sau oriunde altundeva. De ce am face aşa ceva? Pur şi simplu nu avem niciun interes (...) Nici nu se pune problema".

"S-ar termina în doar câteva săptămâni"

Întrebat de Tucker Carlson despre posibilitatea păcii în Ucraina, Putin a spus: "Dacă vreţi cu adevărat să opriţi luptele, trebuie să încetaţi furnizarea de arme", referindu-se la ajutorul occidental acordat Kievului. "Se va termina în câteva săptămâni. Asta e tot", a adăugat el.

Putin susţine că el vrea o soluţie negociată pentru Ucraina, dar Kievul nu este lăsat de SUA să negocieze.

Putin a reluat ceea ce mai afirmase anterior, că Moscova pregătise deja şi documentul pentru a fi semnat, în aprilie 2022, la Istanbul, dar partea ucraineană a renunţat.

Pentru prima dată, Putin a explicat ce înseamnă "denazificarea"

Pe de altă parte, vorbind despre obiectivele a ceea ce el numeşte "operaţiunea militară specială" din Ucraina, Putin a spus că acestea nu au fost încă atinse, deoarece unul dintre obiective "este denazificarea".

Pentru prima dată, Putin a explicat mai pe larg ce înţelege prin această expresie.

"Înseamnă interzicerea tuturor tipurilor de mişcări neonaziste. Trebuie să scăpăm de acei oameni care menţin acest concept şi susţin această practică şi încearcă să o păstreze", a spus el.

Înregistrarea video de peste două ore a fost filmată marţi la Moscova, a precizat jurnalistul conservator Tucker Carlson.

Este pentru prima dată când liderul rus stă de vorbă cu un jurnalist occidental de când Rusia a lansat invazia la scară largă în Ucraina în 2022.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Tucker Carlson Polonia NATO
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close