Antena 3 CNN Externe Zelenski: "Nu vom fi niciodată sclavi iar din război nu va rămâne nicio urmă" | Ce soartă vor avea propagandiștii ruși

Zelenski: "Nu vom fi niciodată sclavi iar din război nu va rămâne nicio urmă" | Ce soartă vor avea propagandiștii ruși

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat partenerilor țării sale și le-a cerut să vină cu soluții bazate pe realitate și nu pe păreri abstracte.

Zelenski: "Nu vom fi niciodată sclavi iar din război nu va rămâne nicio urmă" | Ce soartă vor avea propagandiștii ruși
Sursa foto: CNN
de Adrian Iclozan    |    10 Mar 2022   •   16:15

Într-un mesaj citat, joi, de BBC, el a spus că liderii internaționali se reunesc să discute războiul din Ucraina și statutul acesteia în raport cu NATO și a indicat că știe cine sunt susținătorii țării sale.

Zelenski a spus că forțele ucrainene îi resping pe atacatori în zonele-cheie, a amintit bombardamentul asupra maternității de la Mariupol - unde au fost uciși trei civili, inclusiv un copil -  și i-a acuzat pe militarii ruși că au provocat o catastrofă umanitară.

"Inima mi-e frântă din cauza a ceea ce ocupanții au făcut orașelor noastre, țării noastre", a declarat el, conform BBC.

Potrivit lui Zelenski, Rusia "vrea să umilească" poporul ucrainean și să-i facă pe oamenii acestei țări "să îngenuncheze și să primească pâine și apă din mâinile invadatorilor". 

El a respins categoric o astfel de perspectivă.

"Acesta este spiritul nostru, acesta este destinul nostru. Nu am devenit sclavi și nu vom fi niciodată sclavi", a adăugat el.

Președintele de la Kiev a mai spus că, după război, totul va fi reconstruit și că guvernul elaborează deja planuri în acest sens. 

"Nu va rămâne nicio urmă a invaziei ruse", a promis el, în ziua în care negocierile ruso-ucrainene la nivel de miniștri de externe nu au adus niciun progres concret.

Ce îi așteaptă pe propagandiștii ruși 

Propagandiștii Rusiei vor fi făcuți răspunzători pentru complicitate la crime de război, a avertizat Volodimir Zelenski. 

"Cetățenii ruși vă vor urî, pentru că i-ați mințit de mulți ani. Când vor resimți consecințele minciunilor voastre, o vor constata în portofele, în dispariția oportunităților, în viitorul furat al copiilor din Rusia.

Războiul nu este niciodată izolat. Războiul rănește întotdeauna victimele, dar și pe agresor. Doar agresorul înțelege asta mai târziu. Însă înțelege, întotdeauna, și suferă, întotdeauna", a declarat el.

Declarația vine după ce procurorul general din Ucraina, Irina Venedictova, a anunțat, miercuri, că instituția sa întreprinde măsuri împotriva celor care au incitat la război și au provocat atrocitățile ulterioare în teritoriul ucrainean.

Potrivit CNN, un avertisment în acest sens a fost emis, se pare, la adresa mai multor persoane pe care Venedictova le-a numit "propagandiști" și între care se număr mai multe celebrități ruse, susținătoare ale lui Vladimir Putin.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close