Antena 3 CNN Externe Vremea a devenit atât de extremă încât Brazilia e acoperită cu zăpadă. „Am 62 de ani și nu văzusem niciodată ninsoare”

Vremea a devenit atât de extremă încât Brazilia e acoperită cu zăpadă. „Am 62 de ani și nu văzusem niciodată ninsoare”

Fotografiile mai multor internauți arată zăpadă pe străzile Braziliei în timpul unui fenomen meteorologic rar de iarnă, conform Euronews.

Vremea a devenit atât de extremă încât Brazilia e acoperită cu zăpadă. „Am 62 de ani și nu văzusem niciodată ninsoare”
Sursa foto: Twitter
de Alexandru Negrici    |    31 Iul 2021   •   00:25

Nu v-ați aștepta ca Brazilia să fie locul pentru a construi un om de zăpadă, dar pentru prima dată în 64 de ani, străzile țării au fost depășite de un fenomen rar de iarnă.

O lovitură de aer rece a provocat ninsoare în sudul Braziliei, cu zăpadă acumulată pe străzile orașelor în care fenomenul de iarnă este rar văzut. 

Ultima dată când un viscol a lovit Brazilia a fost în 1957, când s-au înregistrat 4,3 metri de zăpadă în statul Santa Catarina.

Cel puțin 43 de orașe au înregistrat zăpadă sau ploi înghețate miercuri târziu, potrivit informațiilor furnizate de Climatempo, un serviciu meteo.

„Am 62 de ani și nu văzusem niciodată zăpada”, a declarat un brazilian pentru postul de televiziune brazilian Globo.

Se așteaptă ca temperaturile să scadă în continuare, cu mai multă zăpadă posibilă.

Institutul meteorologic al guvernului brazilian spune că temperaturile scăzute ar trebui să reziste până la începutul lunii august. 

S-ar putea să existe îngheț în statele Mato Grosso do Sul, Sao Paulo, Minas Gerais și Goias.

Imagini de televiziune locale au arătat brazilienii construind un om de zăpadă într-o piață și luptându-se cu bulgări de zăpadă în Bom Jesus, un oraș din statul Rio Grande do Sul.

Unii brazilieni și-au trimis pe Twitter reacția cu privire la fenomenul de iarnă, spunând că ninsoarea a adus „pauză de aer rece” și grindină.

×
Subiecte în articol: Brazilia
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close