Antena 3 CNN Externe El este Willis, primul jucător care a reuşit să învingă Tetris, clasicul joc video de la Nintendo

El este Willis, primul jucător care a reuşit să învingă Tetris, clasicul joc video de la Nintendo

Willis Gibson, un adolescent de 13 ani a devenit primul "jucător uman” care a reușit să învingă Tetris, clasicul joc video de la Nintendo.

El este Willis, primul jucător care a reuşit să învingă Tetris, clasicul joc video de la Nintendo
Sursa foto: metro.co.uk
de Claudia Popovici    |    03 Ian 2024   •   18:01

Totul a început cu o sesiune de joc normală, atunci când Willis Gibson a dat tot ce avea mai bun pentru a trece fiecare nivel.

După doar 38 de minute însă, adolescentul a ajuns la nivelul 157, moment în care jocul s-a blocat pentru prima dată în 34 de ani.

Tânărul a rămas mult de uimire şi la fel şi fanii lui de pe YouTube care au asistat la acest succes istoric.

Astfel, Willis Gibson a devenit primul "jucător uman” care a reușit să învingă Tetris, clasicul joc video de la Nintendo.

Succesul tânărului este cu atât mai notabil, mai ales că până acum câțiva ani, jucătorii credeau că este posibil să joace doar până la nivelul 29.

Jocul video Tetris a fost creat în 1984 de un inginer sovietic, Alexei Pajitnov, și a câștigat popularitate după apariția sa pe consola NES de la Nintendo în 1989. În prezent, jocul poate fi jucat pe o serie de console și platforme, inclusiv pe telefoane mobile.

În 2010, Thor Aackerlund a reușit să ajungă la nivelul 30 folosind o tehnică numită hypertapping. Una prin care jucătorul izbutește să miște controlerul mai repede decât viteza din joc.

Acest lucru a determinat și alți jucători să adopte hypertapping și alte tehnici pentru a vedea cât de departe pot ajunge, însă, până luna trecută doar AI a reușit să mai blocheze jocul. 

Revenind la Willis Gibson - care poartă numele de Blue Scuti pe YouTube  el s-a apucat de acest joc de când avea 11 ani și a participat la mai multe turnee de gaming.

"Când am început să joc acest joc nu m-am așteptat niciodată să se blocheze jocul sau să îl bat”, a scris el pe canalul său de YouTube.

×
Subiecte în articol: adolescent joc video castigator
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close