Antena 3 CNN Externe Al doilea gigant al industriei IT care se retrage din China în ultimele săptămâni

Al doilea gigant al industriei IT care se retrage din China în ultimele săptămâni

Yahoo a anunțat că serviciile sale nu vor mai fi accesibile din China continentală, din cauza dificultăților în creștere cu care se confruntă mediul juridic şi de afaceri în această țară.

Al doilea gigant al industriei IT care se retrage din China în ultimele săptămâni
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Noi 2021   •   15:24

Este cel de-al doilea mare brand tehnologic occidental care se retrage din statul asiatic în ultimele săptămâni, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Din data de 1 noiembrie, compania nu mai furnizează conținut pentru utilizatorii din China continentală, se arată într-un comunicat postat pe site, care-i direcționează către alte pagini pe utilizatorii serviciilor de e-mail Yahoo şi AOL.

"Ca recunoaștere a dificultăților în creștere cu care se confruntă mediul juridic și de afaceri din China, gama de servicii Yahoo nu va mai fi accesibilă din China continentală de la 1 noiembrie.

Yahoo își menține angajamentul față de drepturile utilizatorilor și față de internetul liber și deschis. Mulțumim utilizatorilor pentru sprijinul lor", a precizat un purtător de cuvânt al Yahoo, conform sursei citate.

Yahoo s-a retras după ce Microsoft a închis Linkedin în China

Decizia vine după cea a Microsoft Corp, care a închis luna trecută rețeaua Linkedin în China.

Microsoft a invocat mediul operațional mult mai dificil și cerințele stricte impuse de autoritățile chineze.

În ultimii ani, Yahoo îşi redusese prezența în China, piață pe care a intrat în 1998.

În 2012, Yahoo a încheiat un acord cu Alibaba Group privind vânzarea participației deținute la gigantul chinez din domeniul comerțului.

În luna mai anul curent, Verizon Communications a obținut cinci miliarde de dolari din vânzarea Yahoo și a altor afaceri media firmei de private equity Apollo Global.

×
Subiecte în articol: yahoo China
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close