Antena 3 CNN Formula 1 Max Verstappen, cel mai rapid în antrenamentele libere de la Miami. Cursa de sprint, în direct la Antena 3 CNN

Max Verstappen, cel mai rapid în antrenamentele libere de la Miami. Cursa de sprint, în direct la Antena 3 CNN

Calificările pentru cursa de sprint de la Miami tocmai s-au încheiat cu succesul lui Max Verstappen, în direct la Antena 3 CNN.

de Ştefan Petrică    |    04 Mai 2024   •   09:20

Pilotul olandez Max Verstappen, campionul mondial en titre, a reușit cel mai bun timp din prima și unica sesiune de antrenamente libere premergătoare Marelui Premiu de Formula 1 de la Miami (Florida), a șasea etapă a Campionatului Mondial, vineri, pe Miami Internațional Autodrome (5,412 km), în Miami Gardens.

Inginerul șef de la Red Bull va trece la Ferrari, iar campionul mondial Max Vertappen ar putea ajunge la Mercedes.

Vestea că legendarul inginer Adrian Newey va pleca, la finalul sezonului, de la Red Bull a zguduit lumea automobilismului chiar înainte de Marele Premiu de la Miami.

Omul care a stat la baza succesului echipei campioane este așteptat la Ferrari.

"Vom vedea ce ne rezervă viitorul, dar avem o echipă incredibilă. Suntem echipa care a evoluat cel mai mult în ultimele șapte-opt luni, dar nu pot ascunde, evident, entuziasmul meu dacă Adrian se va alătura echipei", a declarat Charles LeClerc.

"Adrian este mult mai mult decât un designer. El poate influența chiar și strategiile, set up-ul și poate influența un weekend de cursă. Așa că a fost grozav să îl avem prin preajmă în weekend-urile de cursă și este evident că este un tip foarte puternic și oriunde merge va avea un impact imediat", a declarat Sergio Perez.

Și fostul campion mondial, Lewis Hamilton ar fi vrut o colaborare cu Newey, care a revoluționat echipa Red Bull în ultimii ani. 

"Cred că va fi un plus extraordinar. Cred că au deja o echipă grozavă, au făcut deja progrese uriașe, au făcut pași înainte, mașina lor este mai rapidă anul acesta, dar da, ar fi un privilegiu să lucrez cu el", a spus Lewis Hamilton.

O altă mutare de răsunet în Formula 1 ar fi cea a lui Max Verstappen la Mercedes, echipă care îi oferă un contract fabulos în valoare de 128 de milioane de lire sterline pe an.

Până să ajungă la un acord cu Mercedes, Verstappen va încerca să se impună în cursa de sprint de la Miami, sâmbătă, de 18:45, pentru ca de la 22:45 să lupte pentru al șaselea pole position din acest sezon.

Întrecerile vor fi în direct pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY.

Duminică este programată marea cursă a Marelui Premiu de la Miami, de la ora 22:45 tot pe Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Formula 1 Miami Max Verstappen
Vremea se schimbă radical în România
x close