Antena 3 CNN Formula 1 Preşedintele FIA a scăpat de acuzațiile de ingerinţă în cursele de Formula 1

Preşedintele FIA a scăpat de acuzațiile de ingerinţă în cursele de Formula 1

Preşedintele FIA, Mohammed Ben Sulayem, a fost exonerat de acuzaţia de ingerinţă în cursele de Formula 1 de anul trecut, din Arabia Saudită şi Las Vegas. Anunțul a fost făcut chiar de forul de conducere al sportului, după ce a investigat plângerile denunţătorilor.

Preşedintele FIA a scăpat de acuzațiile de ingerinţă în cursele de Formula 1
Sursa foto: Instagram/ mohammed.ben.sulayem
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Mar 2024   •   23:12

Anul trecut, Mohammed Ben Sulayem s-a confruntat cu acuzaţii conform cărora a încercat să împiedice aprobarea circuitului înainte de Las Vegas Grand Prix şi că ar fi intervenit în rezultatul cursei saudite de la Jeddah.

FIA a precizat într-un comunicat că departamentul său de conformitate, sprijinit de consilieri externi, a investigat amănunţit aceste afirmaţii.

"După ce a analizat rezultatele cercetărilor, Comisia de Etică a stabilit în unanimitate că nu există nicio dovadă care să susţină acuzaţiile de interferenţă de orice fel care să-l implice pe preşedintele FIA, Mohammed Ben Sulayem", a precizat FIA. 

Ancheta independentă s-a întins pe o durată de 30 de zile şi a inclus interviuri cu 11 martori.

Ben Sulayem a fost acuzat că a intervenit într-o decizie a comisarilor, ceea ce a dus la anularea unei penalizări şi la repunerea lui Fernando Alonso de la Aston Martin pe locul trei la Jeddah.

Formula 1, Formula 2 şi Formula 3 se vor vedea în următorii trei ani în universul Antena. Marele Premiu de Formula 1 al Australiei 2024 se va desfășura în perioada 22-24 martie, live pe Antena3 CNN şi în Antena PLAY.

 

×
Subiecte în articol: FIA presedinte Formula 1
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close