Antena 3 CNN High Tech Cercetătorii americani: Telefonul mobil ne face mai deştepţi

Cercetătorii americani: Telefonul mobil ne face mai deştepţi

Cercetătorii americani: Telefonul mobil ne face mai deştepţi
Sursa foto: Foto: freelanceswitch.com
23 Feb 2011   •   21:47

Telefonul mobil nu este nociv pentru sănătate. Din contră. Ne face mai deştepţi. Asta au descoperit cercetătorii americani, care susţin că activitatea creierului creşte simţitor, dacă ţinem telefonul la ureche câteva zeci de minute. Andrei Zaharescu ne explică cum au ajuns cercetătorii la această concluzie.

Cercetătorii americani au descoperit că după o conversaţie de cel puţin 50 de minute, creierul este mai activ cu 7%. Nu este valabil şi pentru cei care folosesc hands free. Şi asta pentru că nu conversaţia ne face mai deştepţi. Ci antena telefonului. Aceasta transmite nişte unde electromagnetice către creier şi îl determină pe acesta să consume mai multă glucoză. Cu alte cuvinte, gândim mai mult.

Noua descoperire contrazice părerea generală pe care probabil aţi tot auzit-o potrivit căreia telefonul mobil creşte riscul cancerului. Cum nimeni n-a putut demonstra aparitia vreunei boli vă propun să ne mulţumim cu această ultimă concluzie: că suntem mai deştepţi. Iar noi românii, probabil suntem printre cei mai deştepţi oameni ai planetei. Ne plac telefoanele mobile şi ne place să vorbim.

În medie, un român vorbeşte la mobil 150 de minute pe lună. Asta înseamnă că o zi din an o petrecem cu telefonul la ureche. Şi dacă ne luăm după cifre, este clar: toţi românii folosesc mobilul.

Marile firme de telefonie raportează 24,4 milioane de telefoane funcţionale pe piaţă. Teoretic, suntem un popor foarte deştept. Practic, ce ne intră pe o ureche, ne iese pe alta. Poate n-ar strica să mai închidem din când în când telefonul şi să deschidem... o carte.

 


×
Subiecte în articol: cercetatori americani telefon mobil
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close