Antena 3 CNN High Tech Facebook, în mijlocul unui nou scandal. Mesajele a 14 milioane de utilizatori, făcute publice

Facebook, în mijlocul unui nou scandal. Mesajele a 14 milioane de utilizatori, făcute publice

Facebook, în mijlocul unui nou scandal. Mesajele a 14 milioane de utilizatori, făcute publice
Sursa foto: Foto: pixabay.com
08 Iun 2018   •   10:05

Facebook a anunţat joi că a făcut publice din greşeală mesajele postate de 14 milioane de utilizatori, o nouă gafă a reţelei de socializare care multiplică controversele privind utilizarea datelor useri-lor săi, relatează AFP.

"Am reperat un virus informatic care sugerează automat să fie făcute publice postările unor persoane", a declarat Erin Egan, responsabilă cu datele private la Facebook.

Această greşeală a intervenit când compania lucra la un nou mod de a împărtăşi unele elemente de profil ale utilizatorilor, precum fotografiile.

Virusul a afectat reţeaua între 18 şi 27 mai, însă Facebook a reuşit să-l întrerupă la 22 mai, dar a avut nevoie de cinci zile suplimentare pentru a reuşi ca toate postările să devină private.

"Am rezolvat această problemă şi am început de joi să avertizăm persoanele afectate şi să le cerem să-şi verifice toate mesajele pe care le-au postat în această perioadă", a subliniat doamna Egan.

Cei 14 milioane de useri afectaţi vor fi sesizaţi atunci când se vor conecta la reţeaua de socializare printr-o notificare în care sunt rugaţi să se logheze la o altă pagină unde vor putea vedea postările afectate de acest virus.

Această problemă intervine într-un moment în care Facebook este deja implicat în mai multe afaceri de dezvăluire a datelor personale, precum scandalul Cambridge Analytica care a permis scurgerea datelor a zeci de milioane de utilizatori.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Facebook mesaje utilizatori
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close