Antena 3 CNN High Tech iPhone 5 a ajuns în magazine. Sute de oameni au stat la coadă pentru noul telefon

iPhone 5 a ajuns în magazine. Sute de oameni au stat la coadă pentru noul telefon

iPhone 5 a ajuns în magazine. Sute de oameni au stat la coadă pentru noul telefon
Sursa foto: Foto: marketwatch.com
de N.B.    |    21 Sep 2012   •   14:02

iPhone 5 a devenit disponibil la vânzare în mai multe ţări din Asia şi pe piaţa australiană, iar ritmul în care noul telefon dispare din stoc prezintă întrebarea dacă Apple va face faţă volumului mare de cereri.

Conform New York Times, KDDI, o companie de telefonie mobilă din Japonia, a rămas deja fără niciun iPhone 5 pe stoc. În Australia, Telstra a anunţat că pre-comenzile on-line au epuizat stocul în 18 ore şi discută accelerarea procesului de livrare cu Apple.

Aproximativ 600 de oameni stăteau la coadă în faţa magazinului Apple din centrul Sydney, primul magazin care a înmânat un iPhone 5 unui cumpărător.

Co-fondatorul Apple, Steve Wozniack, care nu mai lucrează pentru compania americană din anii '80, a fost văzut într-un grup de câteva sute lângă magazinul Apple din Brisbane.

"Simt un imbold, vreau să fiu parte din această aventură, această mare revoluţie şi avans în tehnologie", a declarat Wozniack pentru o televiziune locală.

În Japonia, mai mulţi reprezentanţi ai companiilor de telefonie mobilă sunt de părere că Apple nu are suficientă capacitate de producţie pentru a răspunde volumului de solicitări.

Unii analişti consideră că Apple va vinde cel puţin 10 milioane de exemplare în zilele rămase din luna septembriie şi J.P. Morgan a estimat că lansarea telefonului va aduce un plus de 3,2 miliarde de dolari economiei Statelor Unite în ultimul sfert al anului.

×
Subiecte în articol: iphone 5 magazin vanzare coada
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close