Antena 3 CNN High Tech O nouă gafă de la Facebook. Fotografiile private a aproape 7 milioane de utilizatori au fost expuse

O nouă gafă de la Facebook. Fotografiile private a aproape 7 milioane de utilizatori au fost expuse

O nouă gafă de la Facebook. Fotografiile private a aproape 7 milioane de utilizatori au fost expuse
17 Dec 2018   •   12:17

Facebook este investigată de o autoritate de reglementare din Irlanda în urma anunţului companiei potrivit căruia o eroare software a expus fotografiile private a până la 6,8 milioane de utilizatori, aceasta fiind cea mai recentă dintr-o serie de erori legate de confidenţialitatea datelor utilizatorilor, transmite Reuters.

Comisia pentru Protecţia Datelor din Irlanda, principala autoritate din UE care supraveghează Facebook, a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că investighează compania  pentru a stabili dacă a respectat reglementările europene stricte prin reacţiile sale la o serie de erori, inclusiv cea de expunere publică a fotografiilor potrivit news.ro.

Facebook a anunţat într-un comunicat să este în contact strâns cu autoritatea de reglementare şi va răspunde la orice întrebare.

Investigaţia este a doua deschisă de autoritatea de reglementare irlandeză de la intrarea în vigoare a noilor reglementări europene, în luna mai.

Facebook a dezvăluit vulnerabilitatea foto vineri, anunţând că circa 1.500 de aplicaţii software au avut acces la fotografiile private ale utilizatorilor, timp de 12 zile, până la 25 septembrie.

×
Subiecte în articol: Facebook gafa fotografii utilizatori
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close