Antena 3 CNN High Tech Site-ul Visa, atacat de fanii WikiLeaks. Conturile hackerilor Anonymous, blocate pe FaceBook şi Twitter

Site-ul Visa, atacat de fanii WikiLeaks. Conturile hackerilor Anonymous, blocate pe FaceBook şi Twitter

Site-ul Visa, atacat de fanii WikiLeaks. Conturile hackerilor Anonymous, blocate pe FaceBook şi Twitter
09 Dec 2010   •   12:07

După ce, marţi şi miercuri, site-urile MasterCard şi PostFinance au fost atacate de hackeri, care s-au declarat fani ai WikiLeaks, a venit şi rândul celor de la www.visa.com, relatează Guardian.

Atacurile au fost revendicate pe Twitter de gruparea Operation: Payback, din cadrul hackerilor Anonymous, care susţine că acţiunea reprezintă răzbunarea pentru decizia MasterCard de a înceta să opereze plăţile în contul WikiLeaks.

PayPal a fost prima companie mare care a recunoascut că decizia de suspendare a colaborării cu WikiLeaks a venit în urma presiunilor exercitate de autorităţile americane.

În ultimele zile, Visa, Amazon, banca elveţiană PostFinance şi alte companii au anunţat încetarea furnizării de servicii pentru WikiLeaks. Drept urmare, o parte dintre ele au devenit ţinta unor atacuri informatice.

FaceBook şi Twitter, în mijlocul conflictului WikiLeaks: Au blocat conturile hackerilor Anonymous
FaceBook şi Twitter s-au trezit în mijlocul unui agresiv război online, care nu pare să se încheie prea curând. Astfel, site-urile de socializare media au blocat conturile care aparţin grupurilor ce ar sta în spatele atacurilor cibernetice asupra firmelor care au încetat colaborarea cu WikiLeaks, relatează The New York Times, citat de Newser.com.

Grupul de hackeri Anonymous care susţine că ar fi atacat site-urile Visa şi MasterCard, se bazau foarte mult pe FaceBook şi Twitter. Astfel, Facebook a lansat un comunicat de presă prin care a anunţat că a dezactivat pagina Operation: Payback, pentru că promovează comportamente ilegale. În schimb, prezenţa WikiLeaks pe FaceBook nu a fost afectată şi cei de la site-ul de socializare nu au primit cereri pentru îndepărtarea contului. Şefii Twitter au refuzat să vorbească despre această situaţie.

×
Subiecte în articol: wikileaks
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close