Antena 3 CNN International News Biden denunţă atacurile împotriva comunităţii evreieşti în SUA, alimentate de conflictul dintre Israel şi Hamas

Biden denunţă atacurile împotriva comunităţii evreieşti în SUA, alimentate de conflictul dintre Israel şi Hamas

Președintele SUA, Joe Biden, a condamnat luni, 24 mai, atacurile ”abjecte” împotriva comunității evreiești, pe fondul actelor antisemite în creștere în America, alimentate de conflictul din Orientul Mijlociu.

Biden denunţă atacurile împotriva comunităţii evreieşti în SUA, alimentate de conflictul dintre Israel şi Hamas
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    24 Mai 2021   •   22:30

"Atacurile recente împotriva comunităţii evreieşti sunt abjecte şi ele trebuie să înceteze", îndeamnă el într-un scurt comunicat.

"Condamn aceste comportamente detestabile, în Statele Unite şi în alte părţi Ne revine tuturor să facem în aşa fel încât să nu existe vreun loc pentru ură", subliniază Biden.

Poliţia din New York anchetează cu privire la agresarea, joi, a unui bărbat evreu în Times Square.

Cinci sau şase bărbaţi au lovit şi stropit cu un spray cu piper un bărbat în vârstă de 29 de ani, căruia i-au adresat injurii antisemite.

O înregistrare video a agresiunii a fost difuzată de New York Post.

Agresiunea a vut loc în marja unor ciocniri între manifestanţi proisraelieni şi propalestinieni, imediat după anunţarea unui armistiţiu între Israel şi Hamas după11 zile de conflict armat.

Sâmbătă, doi tineri în vârstă de 17 și 18 ani au fost abordați de doi bărbați care le-au cerut să ” repete declarații antisemitre”. Când victimele au refuzat, unul dintre bărbați a încercat să-l sugrume pe tânărul de 17 ani, iar celălalt atacator i-a urmărit pe băieți cu o bâtă de baseball. 

Departamentul de poliție din Los Angeles investighează o altercație petrecută săptămâbna trecută în apropiere de Hollywood, la un restaurant, unde un grup pro-palestinian a atacat niște evrei ce luau masa. O femeie a declarat că pro-palestinienii au aruncat cu sticle, și au strigat ”evrei mizerabili”.

Potrivit directorului Anti-Defamation League (ADL), care luptă împotriva antisemitismului şi rasismului, Jonathan Greenblatt, o creştere "de peste 50%" a actelor antisemite s-a înregistrat în Statele  Unite în ultimele zece zile.

 

×
Subiecte în articol: Israel palestina antisemitism biden
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close