Antena 3 CNN International News Captură record de solzi și gheare de pangolin,în valoare de 54 de milioane de dolari, în Nigeria

Captură record de solzi și gheare de pangolin,în valoare de 54 de milioane de dolari, în Nigeria

Autoritatile malaeziene au confiscat 17.137 kg de solzi de pangolin, 44 kg de colți de elefant și 60 kg în gheare de pangolin.

Captură record de solzi și gheare de pangolin,în valoare de 54 de milioane de dolari, în Nigeria
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    06 Aug 2021   •   12:57

Captura a fost făcută în Lekki, aproape de portul Lagos în Nigeria, și a fost rezultatul unei colaborări extinse dintre oficiallii britanici, germani și americani, precum și organizații internaționale. 

Autoritățile au arestat trei cetățeni străini și urmăresc un al patrulea, care ar fi coordonatorul operațiunii.

Malaezia depune eforturi pentru a combate braconajul și traficul cu pangolini, mamiferul cel mai afectat de comerțul ilegal cu animale pe plan mondial.

”Vom face tot ce vom putea ca suspecții să ajungă în fața instanței”, a spus Hameed Ibrahim Ali, directorul general al autorității vamale

Acest mic furnicar cu coadă lungă este o specie protejată și reprezintă singurul mamifer de pe Terra care este acoperit cu solzi.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Solzii sunt foarte apreciați în China și în Vietnam, unde sunt considerați un remediu pentru multe afecțiuni, în timp ce carnea pangolinilor este la rândul ei apreciată.

Pangolinii, suspectaţi că ar fi fost gazda intermediară care ar fi permis transmiterea coronavirusului de la liliac la specia umană, au fost retraşi anul acesta din farmacopeea oficială chineză

În fiecare an, peste 100.000 de astfel de animale sunt luate din sălbăticie

Nigeria, o ţară cu o populaţie de 200 de milioane de locuitori, afectată de corupţie, a devenit un centru al traficului de animale pentru Africa de Vest şi Africa Centrală.

Deşi comerţul cu fildeş a fost interzis oficial în Vietnam începând din anul 1992, ţara este o piaţă principală pentru colţii de elefant, pe lângă faptul că este un punct de tranzit către China vecină.

Comerţul ilegal cu fildeş este a treia cea mai profitabilă formă de trafic după droguri şi arme.

Valoarea fildeşului poate ajunge până la 7.000 de euro pe kilogram.

Confiscările de solzi de pangolin, proveniți în principal din Africa, au crescut de zece ori între 2014 și 2018, potrivit ONU.

Până acum, au fost confiscate 185 de tone de solzi, pentru care ar fi fost ucise aproximativ 370.000 de animale.

 

 
×
Subiecte în articol: Nigeria pangolin captura specie protejata
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close