Antena 3 CNN International News În Cisiordania au loc cele mai puternice lupte de până acum. Un reporter CNN este la fața locului

În Cisiordania au loc cele mai puternice lupte de până acum. Un reporter CNN este la fața locului

Cel puţin zece palestinieni au fost ucişi în confruntările cu membri ai serviciilor de securitate israeliene, produse vineri în Cisiordania.

În Cisiordania au loc cele mai puternice lupte de până acum. Un reporter CNN este la fața locului
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    15 Mai 2021   •   14:54

Oficialii palestinieni spun că e ziua cu cei mai mulți morți aici din ultimii ani.

Semiluna roșies pune că palestinienii au fost atacați cu muniție de război. 

Israelul a declarat că poliția a tras în protestatari după ce nu i-au putut opri cu gaz lacrimogen și gloanțe de cauciuc. 

Reportul CNN, Ben Wedeman este la fața locului.

În Cisiordania, o nouă generație de palestinieni se luptă cu noua generație de polițiști israelieni. Vineri a avut loc cea mai intensă confruntare din ultimii ani, în Cisiordania. Oficialii palestinieni au raportat cea mai mare rată de morți din ultimii ani... și zeci de răniți.

Ben Wedeman, CNN: ”Cineva tocmai a fost rănit aici. Cred că vin înspre noi. Să ne dăm la o parte. E femeie care a fost rănită.

Nenumărate sunt pietrele aruncate aici de-a lungul anilor... cauciucurilșe arse nici nu pot fi cuantificate, la fel și canistrele de gaz care au umplut aceste străzi.

Ben Wedeman, CNN: ”Armata israeliană aruncă cu gaz lacrimogen, într-o încercare de a opri protestul acesta, care e ndoar unul dintre multele ce au loc acum pe teritoriul Cisiordaniei.”

Mesajul de astăzi, este unul de solidaritate, pentru frații lor palestinieni din Ierusalim și Fâșia Gaza

Dacă unul dintre noi este rănit, noi suntem alături de el, spune un tânăr, care a refuzat să-și dea numele. Îl sprijinim, ca și cum tot poporul palestinian ar fi rănit.

Shawki Issa, locuitor din Betleem a luat și el parte la proteste în tinerețe, și acesta e mesajul lui:

Shawki Issa: ” Palestinienii sunt uniți, iar strigătul nostru este că avem drepturi, nu plecăm niciunde și vom continua până când această ocupație se va încheia, și ne vom obține statul independent.

Suferințele acestui pământ oprimat, au trecut de la tată la fiu.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close