Antena 3 CNN International News Explozie puternică și incendiu în zona unui aeroport militar rusesc din Crimeea | Ministru ucrainean: "Tancurile occidentale, aruncate în luptă în aprile sau mai"

Explozie puternică și incendiu în zona unui aeroport militar rusesc din Crimeea | Ministru ucrainean: "Tancurile occidentale, aruncate în luptă în aprile sau mai"

Videoclipuri și informații postate pe rețelele sociale relatau producerea unei explozii și a unui incendiu în zona unui aerodrom militar rusesc din Crimeea.

Explozie puternică și incendiu în zona unui aeroport militar rusesc din Crimeea | Ministru ucrainean: "Tancurile occidentale, aruncate în luptă în aprile sau mai"
Sursa foto: Twitter @Nexta_tv
de Adrian Iclozan    |    29 Mar 2023   •   20:08

În imaginile distribuite miercuri după-amiază se vede o coloană de fum întunecat care se ridică din Gvardeiskoe, districtul Simferopol, unde se află o bază aeriană a rușilor.

Administratorul numit de Rusia în Crimeea, Serghei Aksionov, a scris pe Telegram că a fost doborât un vehicul aerian fără pilot în regiunea Simferopol.

"S-a prăbușit pe un câmp. Nu s-au înregistrat victime sau pagube", a adăugat el, conform CNN.

Responsabilii ucraineni nu au comentat imediat acest incident.

Citește șiRusia, umilită militar în Crimeea chiar în timpul discuțiilor dintre Vladimir Putin și Xi Jinping

Atacuri ucrainene cu drone asupra bazei din Gvardeiskoe au mai avut loc în trecut și au vizat, în august 2022, un depozit de muniții.

Alte obiective militare ruse din Crimeea, precum baza aeriană Saki sau depozitul de muniții din Maiskoe au fost, de asemenea, lovite în atacuri atribuite ucrainenilor.

Ucraina semnalează că ar putea începe contraofensiva luna viitoare, cel mai devreme

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a sugerat, într-un interviu acordat televiziunii estoniene, că acțiunile ofensive ucrainene cu tancuri trimise din Occident ar putea începe în aprilie sau mai.

Reznikov a declarat că tancurile germane Leopard, care au început să sosească în Ucraina, vor face parte din campania contraofensivă "în conformitate cu decizia Statului Major General" al armatei, notează CNN.

"Ei planifică asta pe mai multe direcții. (Contraofensiva) va depinde de timp, de cel mai bun moment. Va depinde de condițiile meteorologice. În timpul primăverii, avem terenuri umede și se pot folosi doar vehicule cu șenile (...) Cred că vom vedea (tancurile în luptă, n.r.) în aceste două luni. Mă refer la aprilie și mai", a completat Reznikov.

Săptămâna trecută, Oleksandr Sirski, comandantul forțelor terestre ucrainene, a declarat pe canalul său Telegram că rușii "pierd forțe semnificative (în Bakhmut, n.r.) și nu mai au energie".

"Foarte curând, vom profita de această oportunitate, așa cum am făcut-o în trecut lângă Kiev, Harkov, Balaklia și Kupiansk", a spus el.

×
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close