Antena 3 International News Un fan al Germaniei a intrat pe stadion cu steagul LGBTI. Suporterii au primit 20.000 de steaguri pentru a-i irita pe maghiari

Un fan al Germaniei a intrat pe stadion cu steagul LGBTI. Suporterii au primit 20.000 de steaguri pentru a-i irita pe maghiari

de Alexandru Negrici    |    24 Iun 2021   •   09:52
Un fan al Germaniei a intrat pe stadion cu steagul LGBTI. Suporterii au primit 20.000 de steaguri pentru a-i irita pe maghiari
Sursa foto: Getty

Fanii Germaniei au primit 20.000 de steaguri LGBTI pentru a-și arăta susținerea fașă de comunitatea minoritară din Ungaria, care suferă în urma unei legi discriminatorii votată de Parlamentul ungar. Un suporter german a pătrus pe stadion cu un steag, în semn de protest față de premierul Ungariei și forul UEFA.

Aproximativ 20.000 de steaguri în culorile curcubeului au fost distribuite pe Allianz Arena înainte de joc.

În timpul intonării imnului Ungarie, un suporter a pătruns pe teren în semn de protest, purtând unul dintre steaguri.

În orice caz, mulți suporteri ai Germaniei au plecat încă de acasă pregătiți cu pălării, măști și tricouri vopsite în culorile steagului minorității sexuale.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Portarul german Manuel Neuer a purtat, de asemenea, o banderolă curcubeu și în timpul acestui joc.

Căpitanul german a fost cercetat de UEFA pentru purtarea unei banderole curcubeu și în timpul meciului împotriva Portugaliei.

UEFA a concluzionat în acel caz că banderola curcubeu a este „simbolul diversității și, prin urmare, o cauză bună”, iar Neuer nu a fost pedepsit.

În toată Germania, cluburile de fotbal și-au iluminat stadioanele în culorile curcubeului, în timpul partidei de la Munchen, care s-a încheiat cu o remiză (2-2). 

Și exteriorul primăriei din München a fost decorat cu steaguri curcubeu.

UEFA a interzis iluminarea stadionului din Munchen în culorile LGBTI

Totul a început cu o propunere a consiliului orașului München de a ilumina Allianz Arena în culorile curcubeului în timpul partidei, un răspuns la o lege anti-LGBTQ adoptată de parlamentul ungar săptămâna trecută.

UEFA a respins cererea, citând „contextul său politic”. Dar opoziția față de această decizie a năvălit înainte de joc.

Ceea ce a urmat a fost un val de proteste la adresa forului european.

Pe Twitter, atacantul francez Antoine Griezmann a postat o fotografie a Allianz Arena cu luminile curcubeului aprinse înainte de joc, iar mai multe companii germane de calibru (precum BMW, Siemens și Sparkasse) și-au schimbat siglele și au introdus culorile curcubeului.

„Este păcat că arena din München nu are voie să strălucească în culorile curcubeului. Acesta ar fi fost un semn foarte bun de toleranță și libertate. Trebuie să ne ridicăm împotriva excluziunii și discriminării ”, a reacționat pe Twitter premierul de stat bavarez, Markus Söder.

Ministrul german al Europei, Michael Roth, a scris pe Twitter: „UEFA nu dorește culorile curcubeului pe stadionul din München? Amar, dar așteptat. Atunci fanii din arenă vor trebui să scoată steagurile (n.r. comunității LGBTI). Arătați un semn pentru diversitate și solidaritate cu comunitatea LGBTI din Ungaria și de peste tot în Europa! Drepturile LGBTI sunt drepturile omului! ”

UEFA se apără

Răspunsul la interdicția municipalității de a lumina Allianz Arena, în culorile curcubeului, a determinat UEFA să-și apere poziția, încorporând, în același timp, culorile curcubeului în logo-urile sale de site-urile de socializare.

"Unii oameni au interpretat decizia UEFA de a respinge cererea orașului München de a ilumina stadionul München în culorile curcubeului, în cadrul unui meci Euro 2020 ca fiind" politică ", a declarat UEFA într-un comunicat miercuri.

„Dimpotrivă, cererea în sine a fost politică și legată de prezența echipei maghiare pe stadion pentru meciul din această seară cu Germania.

Pentru UEFA, curcubeul nu este un simbol politic, ci un semn al angajamentului nostru ferm față de o societate mai diversă și incluzivă. #Equalgame # Euro2020", s-a arătat în continuarea mesajului.

×
Subiecte în articol: UEFA LGBTI

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

x close