Antena 3 CNN International News Un general ucrainean dezvăluie ce ascunde "retragerea" rușilor din Herson

Un general ucrainean dezvăluie ce ascunde "retragerea" rușilor din Herson

Rusia nu are nicio intenție să cedeze ușor orașul Herson din sudul Ucrainei.

Un general ucrainean dezvăluie ce ascunde "retragerea" rușilor din Herson
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    24 Oct 2022   •   15:06

În timp ce Moscova evacuează răniții și administrația civilă din oraș, noi trupe sunt masate pentru a consolida apărarea în fața eventualei ofensive a forțelor Kievului, spune generalul ucrainean Kirilo Budanov, citat de CNN.

Budanov (foto, centru), șeful spionajului ucrainean, arată că rușii "încearcă să creeze impresia că totul e pierdut".

Potrivit acestuia, autoritățile de ocupație evacuează băncile, între care Promsviazbak, furnizorii de internet, administrația și persoanele grav rănite.

"În același timp, (rușii) aduc noi unități militare și pregătesc apărarea pe străzile din oraș", susține Budanov.

Generalul ucrainean mai afirmă că Moscova acționează sub presiunea perspectivei ca armata ucraineană să recucerească barajul hidroenergetic de la Kahovka, despre care Kievul spune că a fost minat de trupele ruse.

General ucrainean: "Rușii din Herson riscă să ajungă precum forțele ucrainene la Mariupol "

"Rușii știu că, dacă noi preluăm, cel puțin, controlul la barajul Kahovka, vor trebui să ia urgent o decizie: fie părăsesc orașul foarte repede și se retrag, fie riscă să ajungă în aceeași situație în care s-au aflat unitățile noastre la Mariupol (unde combatanții care au apărat combinatul Azovstal s-au predat după o rezistență de mai multe luni, n.r.)", a explicat generalul ucrainean.

El a estimat că, deocamdată, trupele de ocupație nu se pregătesc să plece din Herson, ci să-și apere pozițiile.

Kirilo Budanov a reluat acuzațiile cu privire la "minarea parțială" a barajului de la Kahovka de către ruși, dar a anticipat că aceștia nu-l vor distruge "în întregime", pentru că ar lăsa fără apă atât Crimeea anexată, cât și centrala nucleară Zaporojie.

Moscova le dă "oportunitatea" celor rămași în Herson să apere orașul

Administrația rusă din Herson a anunțat că le oferă bărbaților rămași în oraș "oportunitatea" de a se alătura unităților de apărare teritorială.

"A apărut oportunitatea ca toți bărbații care doresc să rămână în Herson - în ciuda amenințărilor crescute la adresa securității, din cauza acțiunii naționaliștilor ucraineni - să se alăture unităților teritoriale de apărare a orașului", se spune într-un anunț postat luni pe Telegram.

În Herson și în celelalte trei regiuni ucrainene anexate ilegal de Rusia este în vigoare legea marțială, care obligă la menținerea unităților de apărare teritorială.

Foto: Șeful spionajului ucrainean, Kirilo Budanov, încadrat de șeful biroului prezidențial, Andrei Yermak, (dreapta) și de șeful interimar al Serviciului ucrainean de Securitate, Vasil Maliuk (stânga).

×
Subiecte în articol: Kirilo Budanov Herson Kahovka
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close