Antena 3 CNN International News O groapă uriaşă plină cu apă a apărut peste noapte, pe un teren din Mexic

O groapă uriaşă plină cu apă a apărut peste noapte, pe un teren din Mexic

Fenomen straniu petrecut în aceste zile în Mexic. Un crater misterios, cu diametrul de 80 de metri, a apărut din senin în centrul statului.

O groapă uriaşă plină cu apă a apărut peste noapte, pe un teren din Mexic
Sursa foto: Captura Youtube
de Alexandra Ionescu    |    04 Iun 2021   •   14:45

O groapă uriaşă, cu un diametru de aproximativ 60 de metri, a apărut în câmpurile fermierilor din centrul Mexicului, punând în pericol o casă din apropiere.

Aceasta este situată în Santa María Zacatepec, statul Puebla, şi are o adâncime de aproximativ 20 de metri, a declarat guvernatorul de stat Miguel Barbosa Huerta, într-o conferinţă de presă.

Familia care locuieşte aproape de groapa care se extinde a fost evacuată. Nimeni nu a fost rănit până acum, dar guvernatorul i-a avertizat pe locuitori să stea departe de zonă.

Groapa a măsurat cinci metri în diametru atunci când a apărut pentru prima dată, apoi a crescut rapid în doar câteva ore, potrivit Beatriz Manrique, secretar de mediu pentru regiunea Mexic, potrivit CNN.

Proprietara singurei case din apropierea gropii a descoperit cavitatea în weekend, după ce a auzit un zgomot puternic. Ramirez a avertizat că locuinţa femeii riscă să se prăbuşească.

„Credem că ar putea fi o combinaţie de doi factori: umezirea câmpului, întreaga suprafaţă era cultivată, precum şi extracţia apelor subterane, care înmoaie solul”, a spus Manrique.

Specialiştii, inclusiv comisia naţională de apă, vor efectua acum o investigaţie asupra a ceea ce s-a întâmplat. Acest proces include studii de sol şi ar putea dura până la 30 de zile.

Craterele apar atunci când solul nu mai poate susține suprafața terenului de deasupra acestuia, potrivit Studiului Geologic al Statelor Unite (USGS).

Acest lucru poate avea mai multe cauze, inclusiv eroziunea rocii sub suprafața terestră pe măsură ce apa subterană trece prin ea, lăsând un gol în care suprafața se prăbușește.

În ianuarie 2021, un crater a ap[rut ]n parcarea unu ispital din sudul Italiei, iar mai multe mașini s-au prăbușit, în timp ce o secție COVID-19 a unității a fost evacuată. Și în ianuarie 2020, cel puțin șase persoane au murit și alte 16 au fost rănite după ce un autobuz cu pasageri a fost „înghițit” de o groapă în nord-vestul Chinei.

×
Subiecte în articol: groapa Mexic fenomen
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close