Antena 3 CNN International News Două luni de arest la domiciliu pentru un politician rus, după ce a ucis un om. Elicopterul prăbușit joi în Kamceatka îi aparținea

Două luni de arest la domiciliu pentru un politician rus, după ce a ucis un om. Elicopterul prăbușit joi în Kamceatka îi aparținea

Igor Redkin, patronul companiei aviatice ruse Vityaz-Aero, a recunoscut că a împușcat mortal un om, relatează CNN.

Două luni de arest la domiciliu pentru un politician rus, după ce a ucis un om. Elicopterul prăbușit joi în Kamceatka îi aparținea
de Adrian Iclozan    |    12 Aug 2021   •   22:50

Vityaz-Aero este compania al cărei elicopter s-a prăbușit joi în peninsula Kamceatka.

În ceea ce-l privește pe bărbatul ucis de Redkin, evenimentul a avut loc în data de 2 august iar omul de afaceri susține că a fost un accident.

Redkin  (foto, stânga) spune că a tras cu arma încercând să sperie un urs la o groapă de gunoi de lângă localitatea Ozernovsky din districtul Ust-Boșerețki.

El ar fi nimerit un bărbat, care a murit ulterior la spital.

Omul de afaceri și-a recunoscut vina pe 10 august, după patru zile de la începerea anchetei instrumentate de Comitetul rus de Investigații.

Redkin a primit, cu titlu provizoriu, două luni de arest la domiciliu și rămâne să suporte rigorile acestei măsuri până pe 6 octombrie.

El s-a văzut confruntat, joi, cu un alt dezastru: unul dintre elicopterele companiei sale s-a prăbușit în peninsula Kamceatka, în apele lacului Kuril.

La bordul aparatului de tip Mi-8 se aflau 16 persoane: trei membri ai echipajului și 13 turiști, între care un copil. Opt persoane au fost salvate.

Opt sunt considerate dispărute dar, date fiind condițiile accidentului, este improbabil să mai fie în viață.

Igor Redkin a fost ales deputat regional al partidului "Rusia Unită", controlat de Vladimir Putin.

Însă Evgheni Revenko, secretarul Consiliului general al formațiunii, a anunțat că Redkin a fost exclus din partid, conform regulamentului referitor la persoanele care sunt acuzate penal, chiar dacă în acest caz ar fi vorba de "omor prin neglijență".

×
Subiecte în articol: Igor Redkin elicopter Kamceatka
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close