Antena 3 CNN International News Macron și Erdogan, discuție despre cererile Suediei și Finlandei de aderare la NATO. Ce spune Turcia

Macron și Erdogan, discuție despre cererile Suediei și Finlandei de aderare la NATO. Ce spune Turcia

Președintele francez Emmanuel Macron și președintele turc Recep Tayyip Erdogan au discutat joi despre cererile Finlandei și Suediei de a adera la NATO.

Macron și Erdogan, discuție despre cererile Suediei și Finlandei de aderare la NATO. Ce spune Turcia
Sursa foto: Hepta / Abaca Press / AA/ABACA
de Cerasela Stafie    |    26 Mai 2022   •   18:48

Potrivit unui comunicat la Palatul Elysée, Macron i-a subliniat lui Erdogan ”importanța respectării alegerii suverane a acestor două țări”, despre care el a susținut că este ”rezultatul unui proces democratic” și ”o reacție la evoluția mediului lor de securitate. "

Erdogan și-a exprimat opoziția ca Finlanda și Suedia să se alăture alianței militare, susținând că intrarea ar trebuir să le fie interzisă din cauza presupusei adăpostiri a ”organizațiilor teroriste”.

Președintele turc i-a spus lui Macron că ”legăturile Suediei și Finlandei cu indivizi și așa-zisele organizații aflate sub controlul organizației teroriste PKK/YPG nu vor fi compatibile cu spiritul de alianței NATO”, conform declarațiilor transmise se Direcția de Comunicații din Turcia.

Cei doi lideri au abordat și criza securității alimentare, concentrându-se în special pe ”necesitatea urgentă de a permite exportul de cereale ucrainene”, potrivit Palatului Elysée.

”Au discutat despre diferitele modalități posibile de a transporta recoltele din Ucraina, identificate în colaborare cu Națiunile Unite și au convenit să rămână în contact pentru a găsi rapid o soluție”, a mai transmis președinția franceză

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close