Antena 3 CNN International News Peste 2 milioane de copii, prinşi în conflictul israeliano-palestinian: "Trăiesc într-o continuă frică"

Peste 2 milioane de copii, prinşi în conflictul israeliano-palestinian: "Trăiesc într-o continuă frică"

În nici 100 de ani de existenţă, Israelul a reprezentat una dintre cele mai tensionate zone din lume, iar copiii care reprezintă un mare procent al populaţiei din Gaza şi Cisiordania sunt supuşi unor traume ce nu se vor vindeca prea curând.

Peste 2 milioane de copii, prinşi în conflictul israeliano-palestinian: "Trăiesc într-o continuă frică"
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    17 Mai 2021   •   13:15

În cazul conflictului israeliano-palestinian, nu trebuie scăpat din vedere impactul pe care acesta îl are  asupra copiiilor, care reprezintă un procent foarte mare al populaţiei din Fâşia Gaza şi Cisiordania.

Potrivit UNICEF, dintr-o populaţie de 4.8 milioane de oameni, 2.3 milioane sunt copii.

Dar cifrele nu pot determina exact impactul pe care tirurile continue de rachete îl au asupra copiilor.

"În ultimele zile am văzut imagini sfâşietoare şi am auzit poveşti despre cum îi afectează pe copii acest conflict. Dincolo de partea fizică, există traumele emoţionale care nu se vor vindeca niciodată.

Copiii nu înţeleg ce se întâmplă, văd clădirile din jurul lor transformate în ruine, îşi pierd prietenii, îşi pierd familiile, îşi pierd casele, şi nu ştiu ce se va întâmpla în continuare, trăiesc într-o stare continuă de frică. Adică, echipele mele îmi spun că proprii lor copii îli schimbă comportamentul. Le e frică. Nu vor să iasă afară.

Se uită pe ferestre tot timpul. Au devenit retraşi, sunt speriaţi şi plâng tot timpul. Ce fel de viitor au ei? Ce normalitate trăiesc copiii ăştia?", a declarat Jason Lee, directorul "Salvaţi Copiii" de pe teritoriul palestinian pentru CNN.

Conflictul armat dintre Israel și HAMAS a reizbucnit pe 10 mai, după decizia autorităților israeliene de a strămuta mai multe familii arabe din casele acestora din orașul Ierusalim.

Decizia a fost urmată de proteste. Pe 10 mai, gruparea HAMAS a lansat mai multe atacuri aeriene asupra teritoriului Israelului.

Drept reacție, Tel Aviv a răspuns cu rachete.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close