Antena 3 CNN International News Joe Biden spune că Vladimir Putin a calculat total greșit invadarea Ucrainei: "Discursul a fost irațional" | Interviu transmis în direct la Antena 3 CNN

Joe Biden spune că Vladimir Putin a calculat total greșit invadarea Ucrainei: "Discursul a fost irațional" | Interviu transmis în direct la Antena 3 CNN

Președintele Joe Biden a declarat, într-un interviu exclusiv pentru CNN, că este de părere că președintele rus Vladimir Putin și-a apreciat greșit capacitatea de a invada Ucraina și de a-i suprima poporul.

Joe Biden spune că Vladimir Putin a calculat total greșit invadarea Ucrainei: "Discursul a fost irațional" | Interviu transmis în direct la Antena 3 CNN
Sursa foto: Hepta | Abaca Press
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Oct 2022   •   23:44

Declaraţia a fost făcută de preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, într-un interviu acordat jurnalistului CNN Jake Tapper, interviu difuzat în premieră miercuri dimineaţă de CNN şi Antena 3 CNN.

"Cred că este un actor rațional care a calculat greșit în mod semnificativ", i-a spus Biden lui Jake Tapper, în timp ce bombardamentele rusești asupra țintelor civile din Ucraina semnalau un alt punct de cotitură în războiul de luni de zile.

"Putin nu poate continua să vorbească despre folosirea unei arme tactice nucleare de parcă ar fi cel mai rațional lucru pe care l-ar putea face. 

Se fac greșeli, calcule greșite, nimeni nu știe ce s-ar putea întâmpla și s-ar putea termina într-un Armageddon (...).

Nu cred că o persoană rațională care spune că folosirea inițială a unei arme nucleare poate omorî mii de oameni nu și-a făcut un pronostic în cazul în care ceva îi scapă de sub control (...).

Nu am zis că nu este rațional. Am spus de discursul său că este irațional, obiectivele lui. 

Cred că avea impresia că va fi primit cu brațele deschise. Că în Kiev este ca acasă pentru Mama Rusie, și că va fi bine primit. Total greșit gândit", a răspuns Joe Biden.

Preşedintele american Joe Biden spunea, recent, că amenințările ruse de a folosi arme nucleare în conflictul din Ucraina pun lumea în pericol de "Armageddon" pentru prima dată de la criza rachetelor din Cuba, în plină desfășurare a Războiului Rece.

Biden a vorbit cu Tapper la câteva ore după ce s-a întâlnit virtual cu membrii Grupului celor 7 națiuni industrializate, care au auzit de la președintele ucrainean Volodimir Zelenski necesitatea de a consolida apărarea antiaeriană a țării sale pe fondul noilor bombardamente rusești.

Zelenski a spus la întâlnire că "eforturile comune de a crea un scut aerian pentru Ucraina" trebuie intensificate pe fondul unui baraj de atacuri rusești cu rachete de croazieră și drone.

Vladimir Putin nu refuză o întâlnire cu Joe Biden la summitul G20

Oficialii de la Casa Albă au spus că SUA sunt pregătite să întărească în continuare apărarea antiaeriană a Ucrainei, inclusiv prin sisteme de apărare antirachetă pe care Biden le-a accelerat în cursul verii.

Liderii G7 promit ”să îl tragă la răspundere” pe Vladimir Putin pentru atacurile recente din Ucraina

Cu toate acestea, atacul aerian intens al Rusiei asupra capitalei ucrainene Kiev și asupra infrastructurii civile a sugerat că Putin ar putea folosi noi tactici menite să terorizeze ucrainenii pe măsură ce se apropie iarna, mai scrie CNN.

Luni dimineață, rachete au lovit ținte din întreaga Ucraină, ucigând 14 persoane şi rănind zeci, în timp ce au distrus intersecții, parcuri și locuri turistice.

Explozii au fost raportate în Kiev, Lviv, Ternopil şi Jîtomîr în vestul Ucrainei, Dnipro şi Kremenciuk în centru, Zaporojie în sud şi Harkov în est, au declarat oficialii ucraineni.

×
Subiecte în articol: Joe Biden Vladimir Putin
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close