Antena 3 CNN International News Presupusa amantă și fosta soție a lui Vladimir Putin, sancționate de guvernul britanic

Presupusa amantă și fosta soție a lui Vladimir Putin, sancționate de guvernul britanic

Alina Kabaeva, femeia despre care se crede că este amanta lui Vladimir Putin, și fosta soție a liderului rus, Lyudmila Ocheretnaya, au fost incluse în cea mai recentă listă a sancțiunilor guvernului britanic împotriva Rusiei.

Presupusa amantă și fosta soție a lui Vladimir Putin, sancționate de guvernul britanic
Sursa foto: Hepta/ Sputnik / Evgenya Novozhenina
de Cerasela Stafie    |    13 Mai 2022   •   15:37

Într-un comunicat de presă publicat vineri, guvernul Marii Britanii a declarat că sancțiunile au fost destinate să vizeze ”rețeaua financiară a lui Putin, înăsprirea sancțiunilor asupra președintelui și a cercului său apropiat”. Statul a sancționat acum peste 1.000 de persoane și 100 de entități din Rusia în urma invaziei Ucrainei.

”Expunem și țintim rețeaua umbrită care susține stilul de viață de lux al lui Putin. Vom continua cu sancțiuni împotriva tuturor celor care ajută și susțin agresiunea lui Putin până când Ucraina va prevala.”

Kabaeva, o fostă gimnastă olimpică, despre care se crede că este partenera de viață a lui Putin de mai bine de un deceniu, a fost și ea inclusă în cel de-al șaselea pachet propus de sancțiuni al Uniunii Europene, potrivit a două surse diplomatice europene. Putin a negat că a avut sau că are o relație personală cu ea.

Ministerul de Externe al Marii Britanii a declarat că presupusa amantă a liderului de la Kremlin ”a ajuns să devină președinte al Consiliului de Administrație al National Media Group, cea mai mare companie privată de media rusă” și ”a fost anterior deputat în Duma pentru Rusia Unită a lui Putin”.

Ocheretnaya, care a divorțat de Putin în 2014, a fost inclusă în cele mai recente sancțiuni din Regatul Unit, deoarece ”a beneficiat de relații de afaceri preferențiale cu entități de stat” de la divorț, potrivit comunicatului de presă al guvernului.

În cele mai recente sancțiuni ale Regatului Unit au fost incluși și verii primari ai lui Putin, Igor Putin, Mihail Shelomov și Roman Putin.

”Sancțiunile de astăzi izolează membrii familiei și finanțatorii în adâncul cercului interior al lui Putin, agravând presiunea asupra lui sa, în timp ce acesta își continuă invazia fără sens în Ucraina”, se arată în comunicatul de presă.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close