Antena 3 CNN International News SUA au trimis specialiști să inspecteze ce s-a întâmplat cu sistemul antirachetă PATRIOT din Ucraina după bombardamentul Rusiei

SUA au trimis specialiști să inspecteze ce s-a întâmplat cu sistemul antirachetă PATRIOT din Ucraina după bombardamentul Rusiei

Sistemul american PATRIOT folosit de Ucraina pentru apărarea antiaeriană a capitalei Kiev a fost avariat în urma atacului cu rachete efectuat, marți dimineață, de armata rusă.

SUA au trimis specialiști să inspecteze ce s-a întâmplat cu sistemul antirachetă PATRIOT din Ucraina după bombardamentul Rusiei
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mai 2023   •   17:27

Însă pagubele aduse acestui sistem sunt "minime", conform declarațiilor a trei oficiali americani pentru CNN.

Statele Unite au trimis inspectori pentru a examina sistemul, după ce oficialii americani au fost informați de partea ucraineană în legătură cu avariile suferite.

Sistemul în sine este încă operațional, iar componenta radar, care reprezintă un element esențial, nu a fost avariată, susțin sursele citate de CNN.

Citește și: Radu Tudor: "Doborârea rachetelor hipersonice Kinjal, un bilanț nesperat de optimist al apărării din Ucraina"

Oficialii americani au estimat că bateria antiaeriană nu va trebui scoasă din dispozitiv pentru reparații.

Un sistem PATRIOT complet are șase componente majore: generatoarele, o instalație radar, o stație de control a focului, sistemul de antene, un sistem lansator și rachetele interceptoare.

Aceste componentele funcționează împreună pentru lansarea și dirijarea către țintă a unei rachete interceptoare.

Nu este clar ce parte a sistemului a fost avariată sau dacă a fost avariată de explozia unei rachete rusești sau de resturi ale acesteia.

Marți, armata ucraineană a comunicat că a distrus 18 rachete de croazieră și balistice lansate de Rusia asupra Ucrainei, șase dintre acestea fiind modelul hipersonic Kh 47M2 Kinjal. 

Ulterior, Iuri Ignat, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene din Ucraina, a spus că bateria PATRIOT nu putea fi distrusă de o rachetă Kinjal, în condițiile în care componentele sistemului antiaerian sunt amplasate la distanță unele de celelalte.

×
Subiecte în articol: SUA Patriot Ucraina Rusia Kinjal
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close