Antena 3 CNN Life Adevărul despre salata verde care se vinde în supermarketurile românești

Adevărul despre salata verde care se vinde în supermarketurile românești

În lupta împotriva kilogramelor sau în curele de detoxificare, salata verde te ajută mereu să îți recapeti tonusul prin proprietățile sale nutritive bogate. În plus este una dintre cele mai accesibile, mai ușor de preparat și mai gustoase legume.

Adevărul despre salata verde care se vinde în supermarketurile românești
Sursa foto: foto: Pixabay.com
03 Feb 2020   •   18:41

Fiind foarte bogata in fier, salata verde este foarte des folosita drept aliment tonic in tratarea anemiei pentru ca absorbtia de fier in organism se face foarte rapid.

Probabil nu stiai ca salata verde poate fi utilizata drept sedativ prin substanta pe care o contin frunzele sale, numita „lectucarium“, pentru ca aceasta induce somnul si reduce durerile de cap, scrie femeia.ro.

Betacarotenul din salata verde face din aceasta un adevarat ajutor atunci cand vine vorba de prevenirea si reducerea riscului de boli de inima, cancer, de accidente vasculare si chiar de cataracta.

Salata verde este bogata in celuloza, care ajuta la intarirea organismului si reduce simptomele constipatiei si alte tulburari ale intestinului. Amestecand sucul de salata verde cu suc de lamaie, suc de menta si miere de albine, poti obtine un medicament eficient care trateaza greata, varsaturile, balonarile si indigestia.

Salata verde nu contine calorii si este foarte bogata din punct de vedere nutritiv. Contine foarte multa vitamina C – de aceea, este indicat consumul acesteia in amestec cu alte legume crude. Astfel, vitaminele sunt conservate, iar organismul le absoarbe eficient. Prin fierbere, vitaminele sunt distruse aproape complet.

 

×
Subiecte în articol: salata verde salata verde vitamine
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close