Antena 3 CNN Life Culinar Reţeta zilei. Cea mai bună prăjitura de toamnă

Reţeta zilei. Cea mai bună prăjitura de toamnă

S.T.
<1 minut de citit Publicat la 09:37 07 Oct 2016 Modificat la 09:37 07 Oct 2016
rettt.jpg
Sursa foto: Pixabay

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat dulce care conține ouă, zahăr, prune, pere, nuci, ciocolata albă, dar și alte ingrediente delicioase.

„Pubi” este cea mai bună prăjitură de toamnă.

INGREDIENTE:

  • Aluat fraged: 
  •  125 g unt 
  •  125 g zahăr 
  •  300 g făină 
  •  1 ou 
  •  1/2 plic praf de copt 
  •  un praf sare 
  •  Blat de pandișpan: 
  •  5 ouă 
  •  5 linguri făină 
  •  10 linguri unt topit 
  •  10 linguri zahăr 
  •  coajă rasă de lămâie 
  •  esență de vanilie 
  •  sare 
  •  1/2 plic praf de copt 
  •  1 kg prune 
  • 100 g nuci
  • scortisoara
  • Pentru crema de ciocolată albă(șarlotă):
  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 200 g ciocolată albă
  • 500 g frișcă naturală
  • 250 g mascarpone
  • 4 pere
  • 100 g nuci caramelizate cu 100 g zahăr
  • 10 g gelatină
  • Pentru decor:
  • 250 g frișcă
  • scorțisoară

MOD DE PREPARARE:

Pentru aluatul fraged, se amestecă toate ingredientele, până rezultă un aluat vârtos, care se întinde în tava(30/40 cm) tapetată cu hârtie de copt și se înțeapă din loc în loc cu o furculiță. 

Pe toată suprafața blatului se așează 100 g nucă tăiată grosier și jumătăți de prune, cu decupajul în sus, peste care se presară scorțișoară.

Citește continuarea pe retetaluivladut.ro.

 

×
x close