Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat dulce care conține ouă, zahăr, prune, pere, nuci, ciocolata albă, dar și alte ingrediente delicioase.
„Pubi” este cea mai bună prăjitură de toamnă.
INGREDIENTE:
- Aluat fraged:
- 125 g unt
- 125 g zahăr
- 300 g făină
- 1 ou
- 1/2 plic praf de copt
- un praf sare
- Blat de pandișpan:
- 5 ouă
- 5 linguri făină
- 10 linguri unt topit
- 10 linguri zahăr
- coajă rasă de lămâie
- esență de vanilie
- sare
- 1/2 plic praf de copt
- 1 kg prune
- 100 g nuci
- scortisoara
- Pentru crema de ciocolată albă(șarlotă):
- 4 ouă
- 4 linguri zahăr
- 200 g ciocolată albă
- 500 g frișcă naturală
- 250 g mascarpone
- 4 pere
- 100 g nuci caramelizate cu 100 g zahăr
- 10 g gelatină
- Pentru decor:
- 250 g frișcă
- scorțisoară
MOD DE PREPARARE:
Pentru aluatul fraged, se amestecă toate ingredientele, până rezultă un aluat vârtos, care se întinde în tava(30/40 cm) tapetată cu hârtie de copt și se înțeapă din loc în loc cu o furculiță.
Pe toată suprafața blatului se așează 100 g nucă tăiată grosier și jumătăți de prune, cu decupajul în sus, peste care se presară scorțișoară.
Citește continuarea pe retetaluivladut.ro.