Antena 3 CNN Life Efectele neașteptate ale mișcării. Ce se întâmplă în corpul tău după o singură sesiune de antrenament

Efectele neașteptate ale mișcării. Ce se întâmplă în corpul tău după o singură sesiune de antrenament

Efectele neașteptate ale mișcării. Ce se întâmplă în corpul tău după o singură sesiune de antrenament
Sursa foto: Foto: pixabay.com
29 Aug 2018   •   11:08

Cercetătorii suedezi au descoperit că doar câteva minute de exerciții făcute de adulții sănătoși, dar inactivi pot să modifice materialul genetic din celulele musculare.

Desigur, moștenim ADN-ul de la părinți, dar stilul de viață, precum exercițiile fizice pot să joace un rol în schimbarea genelor noastre.

În timp ce faci față antrenamentelor tale, creierul tău va începe să elibereze o serie de neuro-transmitatori a bunei dispoziții, printre care și endorfină, acestea fiind cele mai cunoscute explicații plauzibile pentru așa numitei stări de energie spontană și serotonină, care este cunoscută pentru rolul ei în dispoziție și depresie.

La fel că și subtilă schimbare a ADN-ului, o singură sesiune de antrenament intensiv poate să producă mici schimbări ale modului în care grăsimea este metabolizată în mușchi. Într-un studiu realizat în anul 2007 la Universitatea din Michigan, cercetătorii au descoperit că un singur antrenament cardio crește capacitatea de stocare a grăsimilor în mușchi, ceea ce duce la creșterea sensibilității la insulină.

Potrivit viataverdeviu.ro, sensibilitatea redusă la insulină, deseori numită rezistență la insulină, poate să ducă la diabet.

 

 

×
Subiecte în articol: exercitii antrenament miscare
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close