Antena 3 CNN Life Aceste alimente predispun la COVID. Nutriţionistul Ştefan Ionuţ ne spune ce să mâncăm, să ne întărim imunitatea

Aceste alimente predispun la COVID. Nutriţionistul Ştefan Ionuţ ne spune ce să mâncăm, să ne întărim imunitatea

Medicii atrag atenția că persoanele cu un sistem imunitar slăbit au un risc mai mare să se infecteze cu coronavirus, iar alimentaţia joacă un rol-cheie în menţinerea imunităţii.

Aceste alimente predispun la COVID. Nutriţionistul Ştefan Ionuţ ne spune ce să mâncăm, să ne întărim imunitatea
Sursa foto: freeimages.com
de Georgiana Adam    |    12 Ian 2021   •   15:15

"Alimentaţia monotonă, bogată în grăsimi şi glucide concentrate, asociată unei alimentaţii sărace în proteine, fibre, vitamine şi minerale duce la producerea de radicali liberi la nivel celular, cu o producţie scăzută de produşi imunomodulatori, cât şi o scădere a formării de celule implicate în răspunsul imun", a explicat Ştefan Ionuţ, consultant în nutriţie, potrivit doctorulzilei.ro.

Nutriţionist: E indicat să evităm orice tip de conserve

Deşi poate părea ceva superficial, trebuie să ştim că alimentația joacă un rol esențial în păstrarea stării de sănătate, atenționează specialiștii.

De aceea, nutriţioniştii spun că e indicat să evităm orice tip de conserve şi să ne bazăm alimentaţia pe citrice, afine, ardei gras sau capia (bogate în vitamina C), peşte, piersici (vitamina A), carne (fier). 

Alimente care ne întăresc imunitatea

"Un consum zilnic echilibrat de carne, ouă, cereale, legume şi fructe aduce cantităţile necesare şi suficiente în producerea răspunsului imunitar", a mai spun nutriţionistul Ştefan Ionuţ.
 

×
Subiecte în articol: conserve Ştefan Ionuţ coronavirus
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close