Antena 3 CNN Life Flori care se plantează în luna aprilie. Îți vor transforma grădina într-un colț de paradis

Flori care se plantează în luna aprilie. Îți vor transforma grădina într-un colț de paradis

Grădinarii iscusiți știu că luna aprilie este ideală pentru a planta anumite flori, de care se vor putea bucura în timpul verii, când vor înflori spectaculos.

Flori care se plantează în luna aprilie. Îți vor transforma grădina într-un colț de paradis
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mar 2024   •   00:00

Luna aprilie este perfectă pentru plantarea florilor în grădină, pentru că riscul de a ne confrunta cu zile reci este foarte mic.

De altfel, lunile de primăvară sunt foarte importante pentru pasionații de grădinărit, deoarece este momentul ideal pentru plantarea unor flori care vor transforma grădina într-un adevărat paradis.

Vremea bună și solul cald permit florilor să se dezvolte în voie și să înflorească minunat la momentul potrivit.

Pentru a ne asigura că vremea nu este înșelătoare, cel mai bine este ca plantarea să înceapă după prima săptămână a lunii aprilie.

Solul este foarte important, fiind necesar ca acesta să fie îmbunătățit cu îngrășământ special, care va stimula dezvoltarea plantelor.

Printre speciile care pot fi plantate în luna aprilie se numără trandafirii, begoniile, daliile, gladiolele, garofițele, tuberozele, stânjeneii, petuniile.

Dacă sunt îngrijite corespunzător, unele flori înfloresc chiar din luna mai, precum: stânjeneii, garofițele sau begoniile.

×
Subiecte în articol: flori aprilie plantare
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close